Капусняк –по суті, це знайомий всім борщ з великою кількістю капусти, але за наявності пшона, він виходить густим і ситним. Я пропоную дієтичний варіант цієї страви – з нежирним м’ясом і без засмажки. Таке блюдо можна запропонувати навіть дітям.
Інгредієнти
Куряче філе – 250 грам | |
Картопля середній – 4 штуки | |
Морква середня – 1 штука | |
Капуста білокачанна – 250 грам | |
Пшоно – 100 грам | |
Томатна паста – 70 грам | |
Сіль – 5 грам | |
Вода – 2,5 літра |
Колись давно, згідно з традиціями, молода українська дівчина, перш ніж вийти заміж, повинна була вміти приготувати мінімум сім варіантів борщу, по одному на кожен день. Напевно, в якийсь момент кмітливою господині прийшов на розум і цей рецепт, у якому з’єднуються крупа і капуста. І нехай, сучасні чоловіки не так вимогливі до своїх дружин, а старовинну піч господині цілком замінює мультиварка, капусняк – прекрасний варіант, щоб урізноманітнити вибір перших страв.
Покроковий рецепт
Овочі помити й очистити.
Пшоно (не плутати з пшеничного крупою) промити кілька разів в проточній воді. Бажано замочити пшоно у воді на пару годин, але не якщо немає часу, можна цього і не робити. Після чого воду злити.
Куряче філе нарізати на квадрати 2 на 2 сантиметри.
Картоплю нарізати кубиками.
Нашаткувати капусту вручну або за допомогою шатківниці.
Натерти моркву на крупній тертці.
Картоплю, капусту, моркву, томатну пасту, куряче філе і пшоно скласти в каструлю для мультиварки. Влити воду до обмежувальної лінії. Засипати сіль. Включити програму «Суп/Гасіння» на 60 хвилин при потужності 800 ватт. Через годину страву можна розливати по тарілках. Подавати такий борщ, попередньо посипавши зеленню і заправивши сметаною, а можна і без них.
Якщо ви віддаєте перевагу борщі з засмажкою, то в процес приготування потрібно внести такі корективи: до моркви додати середню головку цибулі, влити дві столові ложки рослинної олії і обсмажити на програмі «Смаження» протягом семи хвилин. Потім до засмажки додати інші інгредієнти і приготувати на програмі «Суп/Гасіння».