Ароматний лаймово-кокосовий десерт.
Інгредієнти
Інгредієнти для кремового шару з лайма | |
крохмаль просіяний кукурудзяний – дві ст. ложки | |
дрібний пісок цукровий тростинний або білий – на свій смак | |
лайм не дуже великий – дві штуки | |
жовтки сирі курячі – дві штуки | |
відфільтрована вода – 260 мл | |
Інгредієнти для кремового шару кокосового: | |
дрібний цукровий пісок – 110 г | |
крохмаль кукурудзяний просіяний – дві ст. ложки | |
курячі сирі жовтки – три штуки | |
молоко кокосове концентроване – 420 мл |
Цей чудовий кремовий ароматний десерт, що складається з шарів, може стати ідеально підійде для завершення повсякденного обіду.
Покроковий рецепт
Спочатку необхідно приготувати лаймову кремову масу, а для цього у вогнетривку невелику ємність влити відфільтровану воду в достатній кількості. Поки вода закипає, потрібно натерти дрібно цедру лайма і віджати з м’якоті двох плодів сік, процідити його через сито, потім всі інгредієнти для крему з’єднати, збити і додати в посуд з водою, заварити при безперервному помішуванні.
Перекласти свіжоприготовлену лаймову масу тимчасово в миску, після цього можна приступити до приготування кокосового крему для десерту. Закип’ятити в маленькій вогнетривкому посуді кокосове концентроване молоко, в іншій посудині в цей же час з’єднати залишилися продукти, ретельно збити міксером їх. Потім остудити трохи кокосового молока, з’єднати з кремовою масою, збити. Перелити цю кремову суміш в ємність з гарячою кокосовим молоком і на тихому вогні прогрівати до тих пір, поки крем не стане досить густим.
Тепер потрібно підготувати порційні стакани, в них не дуже товстим шаром викласти спочатку крем лаймовий, потім кокосову кремову масу. Продовжувати процес створення солодких кремових шарів до тих пір, поки не закінчиться лаймовий і кокосовий крем, після цього поставити порційні стакани з приготованим листковим лаймово-кокосовим кремом в холодильник і залишити до повного охолодження.