Суп виходить легкою приємною консистенції і при цьому досить калорійний.
Інгредієнти
філе – 300гр | |
картопля – 300гр | |
заморожені овочі – 200гр | |
спеції – 1ч.л | |
молоко – 0.5 ст | |
цибуля – 1 | |
рослинне масло – 30мл. |
Для приготування супу-пюре на 4 порції знадобиться 1 літр води, одне філе курки(200 – 300 гр.), половина склянки молока, 300гр. картоплі, одна невелика цибулина, свіжозаморожені овочі, сіль, чорний перець, кріп.
Покроковий рецепт
Курку покласти в каструлю з водою, доводимо до кипіння. Необхідно варити на середньому вогні протягом 10-15 хвилин, якщо з’являється «пінка» – знімаємо.
Отримуємо прозорий курячий бульйон. Курку витягуємо. У бульйон покласти крупно нарізану картоплю, залишаємо на вогні ще на 10 хвилин. Відварене філе необхідно нарізати на великі шматочки.
У каструлю до картоплі додаємо філе і заморожені овочі.
Окремо на сковорідці з додаванням невеликої кількості рослинного масла пасеруємо поросяти, ягняти цибулю до золотистого кольору.
Додаємо в суп обсмажену цибулю, сіль.
Готовий суп прибираємо з вогню, його необхідно трохи остудити. Молоко ж навпаки розігріваємо, воно повинно бути не холодним.
В окрему тару зливаємо половину бульйону. Подрібнюємо вміст каструлі заглибним блендером в пюре, при необхідності додаючи бульйон. Консистенція супу повинна вийти однорідною, але дуже густий. Повертаємо каструлю на плиту, попередньо додавши тепле молоко, мелений чорний перець та кріп. Помішуючи, нагріваємо суп на повільному вогні до появи перших «бульбашок», але не доводячи до кипіння.
Суп-пюре подають із сухарями, посипавши тертим сиром.