Для салату знадобиться:
• болгарський перець (невеликий розмір)– 2-3 шт.,
• помідори (середній розмір) – 4шт.,
• огірки – 3 шт.,
• бринза – 120 – 130 р.,
• цибуля ріпчаста – 2 шт.,
• масло рослинне – 4 ст. л.,
• оцет 3%-ний – 1 ст. л.,
• перець чилі – 1 шт.,
• зелень,
• сіль за смаком.
Овочі попередньо вимити. Перець скропити рослинним маслом (на вибір) і запекти при температурі 135 – 150 градусів по 6 – 7 хвилин з двох сторін. Після того як перці охолонуть – видалити з них насіння і шкірку. Перець нарізати не дуже дрібно. Помідори та огірки нарізати кубиками (середній розмір), цибулю – півкільцями (за бажанням можна трохи розім’яти з сіллю). Приготувати соус – до рослинного масла додати оцет і ретельно перемішати. Овочі перемішати з дрібно нарубаною зеленню, заправити соусом і перекласти в салатник «гіркою». Бринзу натерти на середній тертці і посипати зверху салат. Для прикраси салату і надання гострого смаку використовується перець чилі. Увага! При чищенні і нарізці перцю краще скористатися рукавичками, так як його пекучий сік погано змивається з рук і, не промивши як слід пальці, можна отримати сильне роздратування, доторкнувшись до ніжних ділянках шкіри або слизових. З гострого перцю видалити насіння, нарізати як можна більш тонкими кільцями і викласти зверху на салат. Приємного апетиту!