У цього лікеру досить незвичайний смак, завдяки поєднанню самбуки і тропічного ананаса.
Інгредієнти
Айва – 0,3 кг | |
Ананас – 1/2 шт. | |
Цукор – 250 гр | |
Самбука – 250 мл Або 500 мл без горілки | |
Горілка – 250 мл |
У нас на дачі завжди дуже багатий урожай айви. І виходить з неї, як у приказці: важко нести і шкода викинути. От щоб не було шкода викидати, з кожним роком ми придумували різні застосування для цього ароматного фрукта. Одними з найбільш улюблених в нашій родині стали лікери та наливки. Вони мають ароматний запах і легкий смак, тому з задоволенням п’ють як чоловіками, так і жінками.
Покроковий рецепт
Айву промити, очистити від серцевинки, нарізати часточками.
З ананаса зрізати хвостик, шкуру. Розрізати навпіл, очистити від твердої серцевини й нарізати скибочками.
Викласти в літрову банку. Засипати цукром. Закрити кришкою і поставити в прохолодне темне місце на 1-2 доби.
Коли айва ананас пустять сік приблизно на 1/3 банки, можна продовжувати готувати лікер.
Якщо залишився по краях банки цукор, потрібно збовтати фрукти, щоб цукор розміщався.
Приготувати 2 склянки. В один налити 250 мл горілки, а в другій – 250 мл самбуки.
Залити цими напоями айву з ананасом, закрити кришкою і поставити на 1,5 місяці в прохолодне темне місце.
Через півтора місяці вийде такий ароматний, густий лікер.