Айву промити, очистити від серцевинки, нарізати часточками.
З ананаса зрізати хвостик, шкуру. Розрізати навпіл, очистити від твердої серцевини й нарізати скибочками.
Викласти в літрову банку. Засипати цукром. Закрити кришкою і поставити в прохолодне темне місце на 1-2 доби.
Коли айва ананас пустять сік приблизно на 1/3 банки, можна продовжувати готувати лікер.
Якщо залишився по краях банки цукор, потрібно збовтати фрукти, щоб цукор розміщався.
Приготувати 2 склянки. В один налити 250 мл горілки, а в другій – 250 мл самбуки.
Залити цими напоями айву з ананасом, закрити кришкою і поставити на 1,5 місяці в прохолодне темне місце.
Через півтора місяці вийде такий ароматний, густий лікер.