Лимонад з мятою і імбиром

Лимонад з мятою і імбиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Напій, який чудово освіжає влітку і підтримує імунітет в осінньо-зимовий період.

Інгредієнти

Лимон – 3 штуки
Вода фільтрована – 1 літр
Цукор – 150 гр.
М’ята – 2 гілочки
Імбир мелений – 1/2 їдальні ложки

Як приготувати Лимонад з м’ятою і імбиром

У нашому розумінні лимонад — освіжаючий напій, який влітку чудово справляється з жагою. Однак з-за свого складу — це прекрасний імуностимулятор і помічник при грипі та застуді.
Є кілька способів приготування цього корисного напою: можна просто вичавити сік лимона в воду, додавши до нього м’яту і будь-які інші фрукти.

Я пропоную Вам зварити лимонад, спробувати його і в гарячому, і в холодному вигляді.
Поговоримо трохи про чарівному складі!

Лимон корисний не тільки за рахунок насиченості вітаміном С, який допомагає правильно вибудовувати обмін речовин, він також є “носієм” вітаміну Р, який не може самостійно виробляти наш організм.
М’ята полегшує дихання і заспокоює нервову систему.
Імбир знімає м’язову втому і допомагає відновити і зміцнити імунітет.

Покроковий рецепт

Підготуємо необхідні інгредієнти

Ретельно вимиємо лимони (я використовую для миття всіх фруктів і овочів спеціальний засіб), так як в лимонад нам знадобиться цедра.
Для отримання лимонного соку я використовую соковижималку механічну. Можна спокійно обійтися без неї: беремо лимон, з силою розкачуємо його на столі (робимо м’яким, щоб простіше було вичавлювати), можна трохи нагріти в мікрохвильовій печі, розрізаємо на половинки і вичавлюємо в миску.

Залишилися скоринки тремо на дрібній тертці. Білу частину скоринки не використовуємо, вона додасть гіркота нашого напою.
М’якоть лимона, отриману під час витискання, теж використовуємо при варінні, не утилізували.

Самий важливий і тонкий момент: є безліч рецептів, де в готовий обсяг води додають сік лимона. Я роблю інакше: беру мінімальний обсяг води, скажімо, 1 склянка, нагріваю (але не доводжу до кипіння) і додаю до нього лимонний сік і м’якоть з цедрою. Потім пробую (виходить дуже кисло), на смак додаю воду і цукор. Потім примешиваю імбир.

Ріжемо одну гілочку м’яти, дрібно шаткуємо і додаємо до загального обсягу.

Коли цукор розчинився, відключаємо вогонь і фільтруємо лимонад від м’якоті і м’яти.

Цілком можливо, що у вас вийде концентрований лимонад, його можна з легкістю розбавити водою або зеленим чаєм.
Обов’язково спробуйте і порівняйте гарячий і холодний лимонад.
У холодному вигляді подавати з льодом і листям м’яти.
В гарячий можна додавати мед.