Лимонна сирна паска виділяє особливий цитрусовий аромат свіжості. Але тут важливо відрегулювати на свій смак пропорції солодкості і кислоти, цукру і лимона.
Покроковий рецепт
Змішайте яєчні жовтки і збиті вершки у великій каструлі.
Додайте цукор і сіль.
Готуйте суміш на повільному вогні, постійно помішуючи, протягом 12-15 хвилин.
Зняти з вогню, розмішати, додавши ванільний екстракт.
Поставте каструлю в холодну воду, поки крем не охолоне. Якщо заварний крем росіл, збийте міксером до отримання однорідної маси.
Перекладіть 3 чашки сиру в контейнера для блендера, подрібніть.
Повторіть процедуру з рештою сиром і маслом.
Змішайте раніше приготовлений заварний крем з сирно – масляною сумішшю до однорідного стану. Додати цукати і лимонний сік і цедру лимона, перемішайте.
Вистеліть форму вологою марлею, складеною вдвічі.
Вилийте сирну суміш у форму; складіть кінці марлі поверх. Помістіть форму на підставку для пирога у дрібній каструлі; розмістити на вершині вантаж.Приберіть великдень в прохолодне місце на 12 – 24 години, виливаючи будь-яку рідину, що накопичується в підставці для пирога.
Щоб подати великдень красиво, необхідно перевернути форму на плоску тарілку викласти великдень, прибрати марлю. Вирівняти краю і прикрасити сирну паску на свій розсуд.