Оригінальний і смачний рецепт пирога.
Інгредієнти
Інгредієнти для тіста: | |
не дуже жирні вершки – 54 мл | |
просеянная пшеничне борошно тонкого помелу – 230 г | |
терта лимонна цедра – дві ст. ложки | |
топленая домашня сметана – 160 г | |
ванілін в порошку – за смаком | |
розпушувач – півтори ч. ложки | |
Інгредієнти для начинки: | |
персики консервовані – одна невелика банку | |
жирний домашній сир – 320 г | |
сирі жовтки яєчні – дві штуки | |
терта лимонна цедра – дві ст. ложки | |
просіяна картопляний крохмаль – одна ст. ложка з гіркою | |
сирі білки яєчні – дві штуки | |
будь солодкий ягідний сироп – дві ст. ложки | |
коричневий цукор – пісок- 120 г |
Незважаючи на те, що пиріг лимонно-сирний готується просто, виглядає красиво і дуже ошатно, тому його можна включити і у святкове меню.
Покроковий рецепт
Насипати розпушувач у підготовлену миску, додати пшеничне борошно і перемішати ці сипучі компоненти гарненько, влити вершки в достатній кількості і сметану. Додати в цю ж посуд ванілін в порошку і терту цедру лимона, перемішати і замісити тісто, скачати його в дуже щільний колобок, перекласти в поліетиленовий пакет і на півтори години прибрати в холодильну камеру.
Поки охолоджується лимонне тісто, потрібно приготувати сирну ніжну начинку, а для цього у підготовлену миску викласти яєчні жовтки, додати цукровий пісок і перетирати інтенсивно ці компоненти до тих пір, поки маса не стане білою і не придбає щільну консистенцію.
Насипати в посуд з розтертими жовтками картопляний крохмаль і лимонну цедру, додати сир, попередньо перетертий через сито, збити все до утворення щільної і однорідної маси.
Підготувати круглу і не дуже велику форму для запікання, зсередини рясно змастити її маслом, викласти в неї тісто і гарненько розподілити його руками по дну, після чого створити не дуже високі бортики.
Поставити ненадовго в холодильник ємність з сирими білками, потім збити їх до утворення дуже щільної маси, перекласти її в посуд з сирною сумішшю, лопаткою ретельно перемішати. Викласти сирно-лимонну суміш у форму на тісто і добре розрівняти лопаткою, персики нарізати часточками і розкласти їх акуратно зверху.
Поставити форму з лимонно-сирним пирогом в духову шафу, готувати випічку протягом п’ятдесяти хвилин при двохстах градусах, потім остудити на решітці. Як тільки випічка стане теплою, полити її солодким ягідним сиропом, залишити на кілька хвилин для просочення, нарізати не дуже великими порційними шматками і подавати до столу.