Листковий ніжний салат з тунця з яйцями, сиром і яблуком. Салат посипається гранатовими зернятками, тому, якщо його оформити у вигляді серця, він прекрасно підійде до свята Святого Валентина.
Інгредієнти
тунець консервований – одна невелика банку | |
легкий майонез – 100 мл | |
великі курячі яйця – 3 штуки зварені круто | |
густа сметана – 50 г домашня | |
мелений чорний перець – за смаком | |
твердий сир – 120 г | |
білий салатний цибуля – одна штука | |
великі кислі яблука – дві штуки соковиті | |
мелкомолотая сіль кам’яна – за смаком |
В цей чудовий закусочний салат рекомендується додати яблука, завдяки яким блюдо придбає додаткову соковитість.
Покроковий рецепт
У невеликій мисочці з’єднати густу сметану і легкий майонез, перемішати, потім почистити цибулину і тонко нашаткувати її, перекласти в піалу, залити цей овоч крутим окропом для усунення гіркоти. Через п’ять хвилин перекласти цибулю на друшляк, потім сполоснути його питної холодною водою і злегка віджати.
Перекласти нашатковану цибулю в посуд зі сметанно-майонезній сумішшю (дві ст. ложки), приправити меленим перцем і злегка посолити, перемішати, потім викласти отриману масу в салатник розрівняти цей шар.
Перекласти консервовану рибку в миску, розім’яти її гарненько виделкою, додати трохи подрібненого перчика, а також сметанно-майонезну суміш (дві ст. ложки), перемішати і викласти цю масу в салатник на цибульний шар, розрівняти.
Порубати дрібно курячі яйця або крупно натерти їх, потім додати в ємність з ними трохи солі і сметанно-майонезну суміш (дві ст. ложки), гарненько перемішати. Отриману яєчну масу розподілити на рибному шарі і розрівняти, після цього почистити кислі яблука крупно натерти їх і з’єднати з рештою сметанно-майонезній заправкою.
Яблучну масу розподілити на яєчному шарі, розрівняти, потім присипати приготований салат тертим сиром, прикрасити гранатовими зернятами і подавати в охолодженому вигляді.