Махито

Махито – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Як відомо, коктейль Махито вперше з’явився на Кубі в тридцяті роки ХХ століття. І вже через десять років був популярний у багатьох країнах. Приготуванням цього смачного напою в домашніх умовах ми сьогодні й займемося.
Щоб приготувати цей прохолодний напій, нам знадобляться:
– Лайм або лимон;
– М’ята свіжа (листя для коктейлю і гілочки для прикраси);
– Цукор тростинний або звичайний;
– Ром;
– Спрайт;
– Лід.

Беремо дві високих склянки з товстим дном, на кожну кладемо по дві ложки цукру і додаємо по столовій ложці лимонного соку. Гарненько перемішуємо так, щоб цукор повністю розчинився. Додаємо по три часточки лимона і листочки свіжої м’яти в кожен стакан. Кількість м’яти обмежень немає, додавайте по своєму смаку (якщо ви вже готуєте Махито, ви точно любите м’яту!). Товкачиком тисніть лимонні часточки разом з м’ятою в склянці, намагайтеся саме тиснути, а не перетворити лимон і листя в лахміття!


Потім у склянки засинаєте колотий лід. Великі шматки льоду в коктейль не підуть, необхідна дрібна крихта льоду! Щоб домогтися такого результату, необхідно лід збити у блендері, або просто побити його кухонним молоточком, попередньо загорнувши його в чистий рушник або серветку. Стакани заповнюємо льодом. Барною ложкою акуратно перемішуємо вміст, намагаємося підняти часточки лимона і м’яту з дна склянки вгору. В одну склянку наливаємо ром і доливаємо спрайтом. У другій просто доливаємо спрайт.

Прикрашаємо часточками лимона, гілочками м’яти і трубочками для коктейлю.
Коктейль “Махито” готовий! Насолоджуйтеся самі і пригощайте друзів!
Приємного апетиту!

Фото для обкладинки.