Смачні млинці – гордість будь-якої господині!
Інгредієнти
Яйце куряче – 2 шт. | |
Цукор – 2 ст. л. | |
Борошно – 250 гр. | |
Молоко – 1 ст. | |
Окріп – 1/2 ст. | |
Ванільний цукор – за смаком | |
Рослинна олія – 2 ст. л. | |
Розпушувач – 1 ч. л. |
Млинці – споконвічно російська страва. Їх готують у кожній родині. Хто то робить товсті, хтось тонкі. Пропоную вам рецепт тонких і повітряних млинців, які завжди виходять. Їх секрет у збитих білках і окропі. Спробуйте!
Покроковий рецепт
Відокремлюємо жовтки від білків.
Білки збиваємо до піків. Жовтки розтираємо з цукром і дрібкою солі.
Додаємо тепле молоко, жовтки і розмішуємо.
Туди ж додаємо просіяне борошно з розпушувачем і добре перемішуємо. Повинна вийти консистенція густої сметани.
Вливаємо в тісто окріп, одночасно розмішуючи.
Додаємо 1 ложку масла. Якщо виходить дуже густе тісто, то додайте ще окропу.
З’єднуємо білки з тестом, акуратно перемішуючи, щоб не втратити пишність.
Розігріваємо сковороду з олією.
Виливаємо тісто на сковороду і розподіляємо, щоб вийшов млинець.
Обсмажуємо з одного боку 2-3 хвилини і акуратно перевертаємо. Печемо ще 1 хвилину.
Млинець викладаємо на блюдо і приступаємо до наступного. При необхідності додаємо ще масла на сковороду.
Млинці готові. Можна подавати з варенням, згущеним молоком або сметаною. Приємного апетиту!