Млинці «Повітряні» з ваніллю

Млинці «Повітряні» з ваніллю – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачні млинці – гордість будь-якої господині!

Інгредієнти

Яйце куряче – 2 шт.
Цукор – 2 ст. л.
Борошно – 250 гр.
Молоко – 1 ст.
Окріп – 1/2 ст.
Ванільний цукор – за смаком
Рослинна олія – 2 ст. л.
Розпушувач – 1 ч. л.

Як приготувати Млинці «Повітряні» з ваніллю

Млинці – споконвічно російська страва. Їх готують у кожній родині. Хто то робить товсті, хтось тонкі. Пропоную вам рецепт тонких і повітряних млинців, які завжди виходять. Їх секрет у збитих білках і окропі. Спробуйте!

Покроковий рецепт

Відокремлюємо жовтки від білків.





Білки збиваємо до піків. Жовтки розтираємо з цукром і дрібкою солі.


Додаємо тепле молоко, жовтки і розмішуємо.


Туди ж додаємо просіяне борошно з розпушувачем і добре перемішуємо. Повинна вийти консистенція густої сметани.

Вливаємо в тісто окріп, одночасно розмішуючи.

Додаємо 1 ложку масла. Якщо виходить дуже густе тісто, то додайте ще окропу.

З’єднуємо білки з тестом, акуратно перемішуючи, щоб не втратити пишність.

Розігріваємо сковороду з олією.

Виливаємо тісто на сковороду і розподіляємо, щоб вийшов млинець.


Обсмажуємо з одного боку 2-3 хвилини і акуратно перевертаємо. Печемо ще 1 хвилину.

Млинець викладаємо на блюдо і приступаємо до наступного. При необхідності додаємо ще масла на сковороду.

Млинці готові. Можна подавати з варенням, згущеним молоком або сметаною. Приємного апетиту!