М’ясо по-французьки в мікрохвильовці, швидко і дуже смачно)
Інгредієнти
свинина – 200 грам | |
картопля – 2 штуки середніх | |
цибуля – 2 штуки середніх | |
томат – 1 штука | |
перець чорний – за смаком | |
сіль – 0,5 столові ложки | |
майонез – 200 грам | |
сир – 100 грам |
М’ясо по-французьки я полюбив з дитинства, тоді його готували в духовці, бо мікрохвильових печей ще не було, але прогрес не стоїть на місці, і тепер можна приготувати улюблене блюдо швидше,а смак залишається той же.
Покроковий рецепт
Свинину ріжемо тонкими пластиками, приблизно 4 міліметра товщиною, можна товщі, але тоді доведеться його відбити. Ми не відбиваємо, тому що м’ясо наше і так м’яке.
Солимо , перчимо, викладаємо на дно блюда для приготування, заливаємо майонезом.
Ріжемо, очищені цибулини кільцями, укладаємо шар, поверх м’яса, додаємо майонез.
Картоплю миємо та очищаємо від шкірки. Нарізаємо тонкими пластиками, приблизно 3 – 4 мм, можна товщі, але для СВЧ краще нарізати тонше. Кожен шар картоплі, солимо , перчимо і заливаємо майонезом. Майонез повинен приховати картоплю.
Нарізаємо томат, так само пластиками, укладаємо поверх картоплі.
Накриваємо кришкою і відправляємо в мікрохвильову піч, на п’ятнадцять – двадцять хвилин, попередньо виставивши потужність 800 ватт . Після закінчення відведеного часу перевіряємо готовність картоплі виделкою або зубочисткою.
Сир тремо на тертці і посипаємо їм наш «листковий пиріг». Знову відправляємо в піч на 7-10 хвилин, знизивши потужність до 600 Ватт . Витягаємо страву з печі.
Викладаємо готову страву на тарілки, додаємо зелень, вийшло дуже смачно і красиво.