Смачна закуска, підійде для святкового столу.
Інгредієнти
філе слабосоленої форелі без кісточок – 160 г | |
м’яке масло несолоне вершкове – 120 г | |
свіжа зелень будь – яка- на свій смак | |
добірні сирі курячі яйця – чотири штуки | |
сирний сир будь-який, наприклад, Альметте – три ст. ложки | |
високосортний пшеничне борошно, просеянная – 190 г | |
ікра червона – півтори ст. ложки | |
сіль морська – на свій смак | |
відфільтрована вода – 260 мл |
Найчастіше, профітролі готують з якоюсь солодкою начинкою, наприклад, із заварним або вершковим кремом.
Нижче представлений рецепт, в якому пропонується приготувати несолодкі закусочні профітролі з начинкою з сиру і форелі.
Покроковий рецепт
У невелику товстостінну каструлю в достатній кількості влити холодну відфільтровану воду, як тільки вона почне кипіти, в неї додати трохи морської солі, а також вершкове масло, перемішати гарненько масляну суміш і довести її до стану кипіння.
Далі, додати просіяне борошно пшеничне, інтенсивно перемішати вміст каструлі дерев’яною лопаткою або великою ложкою для того, щоб олійно-борошняна маса стала однорідною і хвилини дві варити її.
По закінченні вищевказаного часу каструлю з заварним тістом прибрати з плити, злегка остудити, потім додати поступово всі сирі курячі яйця.
Підготувати лист для запікання, застелити його промасленим папером, потім кондитерським шприцом або ложкою викласти у формі кульок заварне тісто.
Запікати повітряні профітролі в духовці до того моменту, поки вони не придбають легкий золотистий відтінок, а на це може піти приблизно сорок хвилин. Дуже важливо під час приготування профітролей не відкривати дверцята духової шафи, так як випічка просто «здується» і не буде такою легкою, як хотілося б.
Поки готуються закусочні профітролі, можна зайнятися приготуванням начинки для них, а для цього, у підготовлену глибоку тарілку викласти філе слабосоленої форелі, попередньо нарізане невеликими шматочками.
Порубати як можна дрібніше всю ароматну промиту зелень, пересипати її в тарілку, де знаходяться шматочки форелі, додати сирний сир і трохи червоної ікри, перемішати все.
Як тільки профітролі повністю приготуються, розрізати на половинки, нижню порожнисту частина випічки нафарширувати рибною начинкою з сиром і червоною ікрою.
Закрити фаршировані профітролі верхніми половинками, потім подавати цю ефектну несолодке закуску до столу на красивому блюді.