Сирні дріжджові булочки з приємним вершково-сирним аромат підійдуть і до перших страв, і в якості закуски, і з чаєм.
Інгредієнти
дріжджове тісто для піци – 500 г я купую | |
яйце куряче 1 | |
вода питна – 1 столова ложка | |
сир моцарелла – 7 паличок | |
ьопленое масло – 2 ст. л. | |
дрібно тертий пармезан – 3 ст. л. | |
дрібно нарізаний базилік – 1 ст. л. | |
нарізана петрушка – 1 ст. л. | |
розмарин рубаний – 1 ст. л. | |
соус марінара – для сервірування |
Сирні булочки з дріжджового тіста з особливим сирним ароматом і травами… Красиво виглядають на святковому столі. Підійдуть як до сніданку, так і обіду і вечері.
Покроковий рецепт
Розігріти духовку до 220 °.
Вистеліть велике деко пергаментним папером.
Наріжте моцарелу діаметром 3 см (приблизно) і відкладіть поки в сторону.
На посипаній борошном поверхні розділіть тісто для піци на дві частини. Розтягніть і розкачати кожен шматок тіста в довгий прямокутник. Потім наріжте тісто на квадрати. (У мене вийшло всього 33. Але, може бути, ви захочете зробити ялинку поменше).
На кожен квадрат викладіть по шматочку сиру моцарелла. Оберніть тісто навколо кожного сиру, утворюючи щільно запечатаний кульку.
Покладіть кульки швом вниз на деко у формі різдвяної ялинки (вони повинні стикатися).
Одне яйце збийте з 1 столовою ложкою води. Збитим яйцем за допомогою пензля змастіть наші сирні булочки.
Поставте булочки в духовку на 15 – 20 хвилин, запікайте до золотистого кольору.
Тим часом, поки булочки печуться, змішайте розтоплене вершкове масло, дрібно тертий пармезан і рубану зелень. Отриманою сумішшю посипте вже готові испекшиеся сирні хлібні кульки. Подавати сирні булочки з соусом маринара.