Для початку я дістану з морозилки заморожені полуничку і обліпиху. Вони зберігаються уже розфасованим в пакетах, це дуже зручно.
Ягоду розморожую в мисочці. Можна покласти обліпиху в теплу воду, так вона швидше розтане.
Готую сироп з цукром. Варю його з розрахунку 1 склянку бурякового цукру на один літр води. Якщо морс мені здасться занадто солодким, то разбавлю в кінці. До речі, воду завжди використовую джерельну.
Остуджую сироп.
Обліпиху перетираю через ситечко, щоб позбутися від кісточок. Полуничку теж, але якщо є блендер, то краще скористатися ним.
Перетерту суміш опускаю в цукровий сироп ложечкою, добре перемішую. Морс «Осіння краса» готовий. Люблю пити його тепленьким.
Приємного вам апетиту, здоров’я і радості!