Окрошка на класична мацоні

Окрошка на класична мацоні – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Класичну прийнято зробити окрошку на квасі, але ми зробимо окрошку на мацоні. Влітку такий бадьорий холодний напій просто незамінний.

Покроковий рецепт

Ретельно мити зелень, огірки.
Взяти літрову банку, покласти туди мацоні, сметанку, трохи солі. Гарненько збовтати до однорідної маси. Деякі додають щіпки перцю, тут теж, справа смаку.

Дрібно нашаткувати зелень (кріп і зелена цибуля). Огірки нарізати дрібними кубиками(огірки середні, головне без насіння). Можете навіть покласти з шкіркою, до речі шкірка дає особливий аромат.


Додати в банку дрібно нарізані огірки, дрібно нашатковану кріп і цибулю. Додати звичайну воду і буквально кубик льоду. Закрити кришку, посолити за смаком і добре збовтати, щоб з’явилася пінка.


Поставте в холодильник на годинку. Влітку такий бадьорий холодний напій просто незамінний. Подавайте з піцою, або як у мене із звичайною смаженою картоплею.