Для шанувальників пишних оладок на сковороді ми підготували рецепт їх випічки з курагою. На виході оладки з курагою мають пишну структуру, адже тісто для них замішується на кефірі.

Інгредієнти
| Кефір – 1 склянка | |
| Сода – 0,5 ч. л. | |
| Яйце – 1 штука | |
| Цукор – 2 ст. л. | |
| Борошно – 1 склянка | |
| Сіль – щіпка | |
| Курага – 6-7 штук | |
| Масло рослинне – 40 мл |
Для замісу тіста підготуйте містку миску, сковороду, віночок, лопатку для перевертання готових оладок, столову ложку. Для рецепта знадобиться курага без кісточок, її потрібно заздалегідь замочити в окропі на пару хвилин, а потім промити і обсушити.
Покроковий рецепт

Отже, вливаємо в миску кефір. Кисломолочний продукт може бути будь-якої жирності, але обов’язково кімнатної температури. У кефір засипаємо соду, перемішуємо.

Далі розбиваємо в миску одне куряче яйце, підсипаємо заявлена кількість цукрового піску. Знову перемішуємо.

Відміряємо потрібну кількість пшеничного борошна. Продукт просіваємо в кефірну суміш частинами, разом з дрібкою солі. Відразу вмішуємо борошно в суміш.

На виході маємо густе тісто без грудочок для оладок.

Курагу, яку ми підготували заздалегідь, нарізаємо шматочками. Відправляємо їх у тісто, перемішуємо.

На сковороді прогріваємо рослинне масло. Тісто з курагою викладаємо за допомогою столової ложки на сковороду. Смажимо оладки з двох сторін.

Смачні і апетитні готові оладки! Угощаемся!
