Для шанувальників пишних оладок на сковороді ми підготували рецепт їх випічки з курагою. На виході оладки з курагою мають пишну структуру, адже тісто для них замішується на кефірі.
Інгредієнти
Кефір – 1 склянка | |
Сода – 0,5 ч. л. | |
Яйце – 1 штука | |
Цукор – 2 ст. л. | |
Борошно – 1 склянка | |
Сіль – щіпка | |
Курага – 6-7 штук | |
Масло рослинне – 40 мл |
Для замісу тіста підготуйте містку миску, сковороду, віночок, лопатку для перевертання готових оладок, столову ложку. Для рецепта знадобиться курага без кісточок, її потрібно заздалегідь замочити в окропі на пару хвилин, а потім промити і обсушити.
Покроковий рецепт
Отже, вливаємо в миску кефір. Кисломолочний продукт може бути будь-якої жирності, але обов’язково кімнатної температури. У кефір засипаємо соду, перемішуємо.
Далі розбиваємо в миску одне куряче яйце, підсипаємо заявлена кількість цукрового піску. Знову перемішуємо.
Відміряємо потрібну кількість пшеничного борошна. Продукт просіваємо в кефірну суміш частинами, разом з дрібкою солі. Відразу вмішуємо борошно в суміш.
На виході маємо густе тісто без грудочок для оладок.
Курагу, яку ми підготували заздалегідь, нарізаємо шматочками. Відправляємо їх у тісто, перемішуємо.
На сковороді прогріваємо рослинне масло. Тісто з курагою викладаємо за допомогою столової ложки на сковороду. Смажимо оладки з двох сторін.
Смачні і апетитні готові оладки! Угощаемся!