Оладки з яблуками на кефірі

Оладки з яблуками на кефірі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачні, пишні та надзвичайно смачні – оладки з яблуком!

Інгредієнти

Борошно – 300 гр.
Кефір – 220 мл
Яйце куряче – 1 шт.
Сіль – 1/2 ч. л.
Цукор – 3 ст. л.
Сода – 1 ч. л.
Яблука – 1 шт.

Як приготувати Оладки з яблуками на кефірі

Оладки – смачний і звичний десертик до сніданку. Оладки повинні бути пухкими, рум’яними і ровненькими, з красивою рум’яною скоринкою. Таке блюдо дуже просте в приготуванні і дуже швидке. А ось результат зробить ваш сніданок ситним та смачним. Можна додавати в тісто яблука, грушку, персики чи гарбуз – оладки вийдуть більш смачними і ароматними. Для більш ароматного десерту використовуйте прянощі – ваніль, корицю, мускатний горіх.

Можна подавати оладки зі сметаною, медом, джемом або улюбленим варенням. Знайдіть свій улюблений варіант оладок, пробуйте різні варіанти, а як приготувати їх дуже швидко і пишно – я розповім у своєму рецептике. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для оладок. Гарненько вимийте яблука, прогрійте кефір до кімнатної температури.

Змішати в глибокій ємності для тіста всі сухі компоненти – борошно, сіль, цукор і соду. Добре перетерти їх разом.

Вбити одне яйце і розмішати разом з сухими інгредієнтами.

Влити тонкою цівкою кефір і потроху замішувати тісто, уникаючи грудочок борошна. Додати за смаком кориці ваніль.

Очистити яблуко від твердої серединки і шкірки.

Нашаткувати яблуко дрібним кубиком.

Додати шматочки яблук в тісто і добре перемішати. Не давайте тесту простоювати, щоб сода з кефіром не переграли, адже в такому разі оладки вже не будуть пишними. Тому таке тісто необхідно відразу ж використовувати і в холодильник краще не ставити.

Розігріти олію на сковорідці.

На гарячу сковороду викласти ложкою тісто у формі оладок. Накрити кришкою.

Перевернути оладки. Таким образів все посмажити оладки.

Подавати оладки зі сметаною або варенням. Я подаю зі смородиновим джемом і зі сметанкою – так дуже смачно. Приємного апетиту!