Підходить для швидкого, смачного і корисного сніданку!
Інгредієнти
Яйця – 3 шт | |
Молоко – 3 ст л | |
Помідор – 100 г | |
Кабачок або цукіні – 100 г | |
Листя пекінської капусти без серцевини – 2 шт | |
Оливкова олія (рафінована) – 2 год л | |
Спеції: сіль, перець червоний та духмяний, мускатний горіх, селера сушений – За смаком |
Омлет-рулет не тільки красивий варіант подачі, але і соковиті не пересмажені овочі всередині. Яєчня в такому поєднанні набагато смачніше звичайної.
Покроковий рецепт
Необхідно підготувати всі інгредієнти нарізати великими скибочками помідор і кабачок, відрізати білу серцевину листя пекінської капусти і помити яйця.
Скибочки овочів обсмажити з додаванням 1 ч. л. оливкової олії на сильному вогні 1-2 хвилини з одного боку, додати спеції, перемішати і вимкнути конфорку.
Помідор пустить сік, але повністю не розм’якне, а кабачок залишиться соковитим і хрустким.
Під час готування овочів легко збити яйця не допускаючи піни. Додати молоко для ніжності і сіль з перцем за смаком.
На розігріту сковорідку з 1 ч. л. масла вилити половину порції яєчні і накрити кришкою на 30 секунд. Вона повинна схопитися, але не пропектися, тому слід готувати на маленькому вогні.
На яєчний млинець викласти листя капусти і овочеву начинку по діаметру. Акуратно, переконавшись, що яєчня відстає від сковорідки по всьому периметру, бічні краї покласти на начинку і відсунути підлозі рулет на край. Звільнене місце заливаємо рештою яєць. Накрити кришкою на 30 секунд.
Останній етап – обережно докрутити рулетик. Чим товще шар млинчика і більше начинки, тим складніше закручувати.
Щоб красиво перекласти омлет-релет, накладіть на сковороду тарілку верх дном і різко, притримуючи, переверніть. Можна домашнім майонезом і прикрасити свіжою зеленню.