Овочева казка

Овочева казка – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


(У мене були готові заморожені і нарізані кубиками овочі: кабачки, баклажани, цвітна капуста.)
Помити овочі, почистити цибулю, часник, перець, баклажани, кабачки
Всі овочі, крім кольорової капусти, нарізати кубиками
Поставити варитися в солону воду цвітну капусту приблизно 4 хвилини. Потім нарізати її кубиками.
Розігріти сковороду,налити,а краще пензликом або спрей-змастити маслом сковороду олією.
Злегка підсмажити капусту. І прибрати її в окрему тарілку.Повторюємо все теж саме з іншими овочами.

Баклажани потримати 10-15 хвилин в солі. Потім промити баклажани.
Злегка підсмажити їх на соняшниковій олії і прибрати в окрему тарілку. Для кожного виду овочів окрема тарілка.

Злегка підсмажити на соняшниковій олії кабачки. Прибрати в окрему тарілку

У мене була тільки одна цибулина, краще візьміть дві великих, так буде краще. Посмажити цибулю до золотистого стану (але це на ваш розсуд) на соняшниковій олії. Прибрати в окрему тарілку.

Трохи посмажити перець на соняшниковій олії. Прибрати в окрему тарілку.
Загасити помідори, додати дрібно рубаний часник. Прибрати в окрему тарілку.

Починаємо збирати нашу “Овочеву казку”.
Беремо скляну посуд. Не змащуємо маслом, так як наші овочі ввібрали в себе масло.
1 шар – кабачки, солимо, перчимо, зверху тушковані помідори.
У кожен шар ми будемо класти цибулю, помідори.

2 шар-баклажани, солимо(зовсім трохи), додаємо спеції, перець.
Зверху обсмажену цибулю, варені помідори.

3 шар – кабачки, на нього цибуля, помідори, поперчити, посолити (половина кабачків)
4 шар – перець болгарський, цибуля, помідори.


Змішати кетчуп і майонез.
5 шар – залишилися кабачки, посолити поперчити, цибуля, помідори.
Зверху змастити (кетчуп+майонез)
Посипати тертим сиром.

Поставити на 30 хвилин у холодну плиту на 180 градусів.

“Овочева казка” готова! Приємного апетиту!