Оселедець під шубою – листковий салат з овочами і солоною рибою

Інгредієнти
| Філе оселедця – 300 гр. | |
| Картопля – 3 шт. | |
| Буряк – 3 шт. | |
| Морква – 3 шт. | |
| Майонез – 250 мл | |
| Цибуля – 1 шт. | |
| Рослинна олія – 2 ст. л. |
Традиційний салат, який ми з дитинства звикли готувати і їсти на Новий рік. Зараз я його готую рідко, адже є таке розмаїття нових цікавих рецептів салатів. Але іноді буває знаходить ностальгія і хочеться згадати минулі часи, коли вся родина збиралася за Новорічним столом, дивилися фільм “Іронія долі” і були дуже щасливі
Покроковий рецепт
1. Картопля, буряк і моркву помити і відварити в мундирах до готовності.

2. Цибулю помити, дуже дрібно нарізати. Оселедець порізати на маленькі кубики.


3. Цибулю викласти на дно форми, в якій буде робитися салат. Зверху полити рослинним маслом. Оселедець викласти на цибулю і полити майонезом.


4. Овочі остудити, очистити і натерти на крупній тертці. На оселедець викласти картоплю і змастити майонезом.


5. Потім шар моркви, майонез.


6. Шар буряків і майонез. Дати настоятися в холодильнику кілька годин, щоб всі верстви просочилися.
