Оселедець під шубою – листковий салат з овочами і солоною рибою
Інгредієнти
Філе оселедця – 300 гр. | |
Картопля – 3 шт. | |
Буряк – 3 шт. | |
Морква – 3 шт. | |
Майонез – 250 мл | |
Цибуля – 1 шт. | |
Рослинна олія – 2 ст. л. |
Традиційний салат, який ми з дитинства звикли готувати і їсти на Новий рік. Зараз я його готую рідко, адже є таке розмаїття нових цікавих рецептів салатів. Але іноді буває знаходить ностальгія і хочеться згадати минулі часи, коли вся родина збиралася за Новорічним столом, дивилися фільм “Іронія долі” і були дуже щасливі
Покроковий рецепт
1. Картопля, буряк і моркву помити і відварити в мундирах до готовності.
2. Цибулю помити, дуже дрібно нарізати. Оселедець порізати на маленькі кубики.
3. Цибулю викласти на дно форми, в якій буде робитися салат. Зверху полити рослинним маслом. Оселедець викласти на цибулю і полити майонезом.
4. Овочі остудити, очистити і натерти на крупній тертці. На оселедець викласти картоплю і змастити майонезом.
5. Потім шар моркви, майонез.
6. Шар буряків і майонез. Дати настоятися в холодильнику кілька годин, щоб всі верстви просочилися.