Пастилу з сливи по-іншому називають смоква, що означає натуральна пастила або жувальний мармелад. Це старовинне російське ласощі готують з пектинових продуктів – сливи, яблука, айва.
Інгредієнти
сливи – 0,5 кг. | |
цукор – 0,5 ст. | |
олія соняшникова – 5 гр. для пергаменту |
Дуже корисний і смачний десерт для дітей і дорослих – це пастила з сливи. Поки не спробуєте, не дізнаєтеся, що це настільки смачно і зовсім не схоже на ту пастилу, яку ми звикли купувати в магазині. Щоб отримати цей корисний продукт доведеться приділити його приготування чимало часу, але воно того варте!
Покроковий рецепт
Сливи ретельно миємо й сушимо. Розрізаємо сливи навпіл і виймаємо кісточки.
Ставимо каструлю зі сливами на повільний вогонь і уварюють протягом 1 години, періодично помішуючи. Додаємо цукор.
Уварюють протягом півгодини до стану густого пюре.
Прибираємо готове пюре з вогню і даємо трохи охолонути. Тим часом включаємо духовку на 70 градусів і готуємо форму для випічки. Застеляємо пергаментом і злегка змащуємо олією, щоб потім пастила легше відійшла від паперу. Виливаємо пюре у форму для запікання і рівномірно розподіляємо шар. Він повинен бути не більше 1 сантиметра. Якщо буде більше 1 див., пастилу доведеться довше сушити. Відправляємо пастилу в духовку на 2-4 години. Потім виймаємо й даємо охолонути. Потім знову в духовку. І так повторюємо кілька разів. У підсумку на сушку має піти не менше 10 годин.
Пастила буде готова, коли повністю перестане липнути до рук. Відокремлюємо пастилу від паперу і нарізаємо квадратиками. Я не встигаю пастилу сервірувати, розлітається на ура. Дуже вже вона смачна! Приємного апетиту!