Печінковий террін можна подавати на стіл як холодну закуску або з макаронами до гарячого
Інгредієнти
Печінка яловича – 600 гр. | |
Морква – 1 шт. | |
Картопля – 2 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Чорний перець – за смаком | |
Яйця – 2 шт. | |
Молоко – 1 л. |
По правді, я печінка не любила з дитинства. Але з віком смаки змінюються, з’являється поняття не тільки смаку, але і користі страви. А адже печінка містить такі вітаміни С, А, Е, К, Д, вітаміни групи В. А також такі мікроелементи, як натрій, мідь, кальцій, залізо, фосфор, цинк, селен, калій. Тому яловича печінка повинна бути присутнім у раціоні будь-якої людини. Я пропоную зробити печінковий террін. В ньому смак печінки не так сильно відчувається, а користь залишається.
Покроковий рецепт
1. Печінка замочити в молоці на 3-4 години, для того щоб з неї вийшла гіркота.
2. Дістати, промити від молока, очистити від плівок. Перемолоти на м’ясорубці.
3. Морква промити, очистити від шкірки і натерти на середній терці. Додати до печінки.
4. Додати яйця і розмішати.
5. Картоплю помити, очистити, натерти на середній тертці. Посолити і дати настоятися, щоб вийшов сік з картоплі. Віджати всю рідину з картоплі і додати в печінковий фарш. Ще раз все добре розмішати.
6. Форму для терріна змастити рослинним маслом і налити в неї печінковий тісто. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
7. У террине залишився ледь вловимий смак печінки, а який гарний вийшов розріз!