Печиво сирне Поплавки (трикутники)

Печиво сирне Поплавки (трикутники) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дуже смачне і корисне сирне печиво-трикутники до чаю. Робиться воно легко і просто, приготування не займе багато часу.

Інгредієнти

Маргарин або вершкове масло – 100 гр.
Сметана 15-20% жирності – 3 ст. л.
Яйце куряче – 1 шт.
Сир – 100 гр.
Цукровий пісок – 1,5 ст. л. тісто
Сода – 1/3 ч. л.
Оцет – 1/2 ч. л. для гасіння соди
Борошно – 1-1,5 ст.
Цукровий пісок – 0,5-1 ст. для обсипання

Як приготувати Печиво сирне “Поплавки” (трикутники)

Сир для печива підійде будь-який, будь то магазинний, домашній, жирний або знежирений, зернистий або схожий на сирну масу. Маргарин можна розтопити або завчасно вийняти з холодильника, щоб він став м’яким.

Покроковий рецепт

На повільному вогні розтопити жир (маргарин або масло).

Зняти з плити і трохи остудити. Покласти сметану. Перемішати.


Додати цукровий пісок і яєчний продукт. Все ретельно перемішати.

У рідку масу вмішати сир.

Соду погасити оцтом і додати до тіста. Добре перемішати, щоб разрыхляющий продукт розподілився рівномірно.


Поступово всипати борошно і замісити м’яке тісто. Дати йому відпочити протягом 10 хвилин.

Готове тісто розкачати в пласт, товщина якого повинна бути близько 0,5 див. Кухлем або великою склянкою вирізати кружечки.


З кожного кружечка сформувати печиво. Для цього його потрібно вмочити в цукор, скласти навпіл так, щоб цукор був усередині. Знову вмочити один бік півкола в цукор і скласти навпіл. Отриманий “поплавок” з одного боку вмочити в цукор.


Печиво викласти на змащений маслом деко і поставити в духовку випікатися. Час випікання становить 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.


Вийняти готове печиво з духовки і дати йому охолонути. Перекласти в вазочку і подати до чаю. Приємного апетиту.