Печиво-солодкі горішки з заварним кремом

Печиво-солодкі горішки з заварним кремом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

150 г цукру піску розтерти дочиста з 2 — 3–ма курячими яйцями.

Додати 1/2 чайної ложки розпушувача, 250 г розтопленого маргарину для випічки, щіпку солі. Перемішати виделкою.

Додати частинами 3 склянки просіяного борошна вищого сорту. Тісто ретельно перемішати, щоб не було грудочок.

Форму для горішків розігріти на середньому вогні з обох сторін. Розігріту орешницу спочатку всередині змастити соняшниковою олією (зручніше це робити пензлем). У кожну лунку» покласти по 1/ 2 чайної ложечки тіста. Накрити верхньою половиною форми, злегка притиснути. Випікати «шкарлупки» в орешнице до золотистого кольору, періодично перевертаючи форму. Горішки виходять золотистими і легко виймаються (досить перевернути форму над тарілкою). Якщо горішки все таки прилипли, підніміть край вилочкою. Освоївши весь процес, горішки печуться дуже швидко! У колишніх «скорлупок» підрівняти краю (зайве зняти руками або зрізати ножицями).

Приготувати заварний крем.
2 – 3 курячі жовтки розтерти дочиста з 150 г білого цукру. Додати 5 г ваніліну (або ванільний цукор) і 40 г просіяного борошна (приблизно 2-3 столові ложки). Все перемішати, щоб не було грудочок. Закип’ятити 400 мл молока. Влити в гаряче молоко жовткову суміш, перемішати. Варити заварний крем на слабкому вогні, постійно помішуючи, до загустіння маси. Крем для горішків готовий.

Кожну половинку горішка начинити остившім заварним кремом, трохи заходячи на краю, для кращого склеювання (крему на кожну половинку горішка потрібно по 1 чайної ложки). З’єднати половинки (робимо все акуратно, так як горішки крихкі). Для більшої просочення прибрати солодкі горішки з заварним кремом в холодильник.
Через годину ніжні горішки готові!
Приємного апетиту!