Один з рецептів нежирного печива для тих, хто веде здоровий спосіб життя і стежить за своїм раціоном. При бажанні можна збагатити смак печива з корицею, анісом і іншими спеціями.
Інгредієнти
банан – 1 шт. | |
йогурт – 4 ст. л. | |
вівсяні пластівці – 6 ст. л. | |
кориця мелена – 0,5 ч. л. |
Цей рецепт підійде тим, хто веде здоровий спосіб життя і вважає кожну калорію. В рецепті печива з бананом і вівсянкою не міститься цукру, масла і яєць. Роль натурального підсолоджувача в ньому виконує банан. Багато господинь не звикли готувати випічку без яєць і побоюються, що тісто без них просто розпадеться. Однак це не так. Банан володіє в’язкою структурою і чудово скріплює інгредієнти. Йогурт, що міститься в тісті, розмочує вівсянку і робить випічку більш ніжною. А крім того, він надає невелику кислинку. Ті, кому печиво здасться недостатньо солодким, можуть додати в нього трохи меду або цукрозамінника. Але і без того воно досить приємно на смак. Подавати можна до молока, чаю, кави або соку.
Покроковий рецепт
Вівсянку змішуємо з йогуртом. Даємо трохи постояти, щоб вівсянка набухла.
Розминаємо виделкою банан.
Додаємо в тісто розім’яту банан і мелену корицю.
Вимішуємо тісто і викладаємо ложкою на деко
Випікаємо 25-30 хвилин при температурі 180 градусів до ніжно-золотавого кольору.