У нас в меню – м’ясні фрикадельки разом з підливою з овочів. На виході виходить відмінне ситне і апетитну страву!
Інгредієнти
Фарш м’ясний – 300 гр | |
Цибуля – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Перець болгарський – 1 шт | |
Масло рослинне – 40 мл | |
Яйце – 1 шт. | |
Борошно – 1 ст. л. | |
Томатний соус – 1 ст. л. | |
Майонез – 1 ст. л. | |
Вода – 2 ст. | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Зелень – за смаком |
Для приготування фрикадельок нам потрібно м’ясний фарш. З’єднаємо його зі спеціями, подрібненої половинкою ріпчастої цибулі, яйцем. Для овочевої підливи нам потрібно морква, цибуля, солодкий болгарський перець будь-якого кольору. Спочатку відправимо овочі пассироваться, потім додамо до них борошно, майонез (або сметану), томатний соус. Подробиці приготування підливи з овочами і м’ясними фрикадельками – у нашому рецепті.
Покроковий рецепт
Морквину для підливи очистимо і подрібнити, скориставшись теркою. Половинку лука (одна частина йде для фаршу) наріжемо дрібними шматочками. Підготовлені подрібнені овочі викладаємо в розігріте рослинне масло, починаємо пасерувати.
До моркви і цибулі додаємо подрібнений кубиками солодкий болгарський перчик. Продовжуємо пасерувати овочі спільно.
Коли овочева нарізка стане м’якою, додаємо борошно, томатний соус, майонез. Заливаємо кип’яченою водою. Присаливаем. Тушкуємо близько 7 хвилин.
За цей час з м’ясного фаршу сформувати фрикадельки. Відправляємо фрикадельки в овочеву підливу. Варимо до готовності.
В кінці присипаємо підливу з овочів з м’ясними фрикадельками зеленню (замороженої, сушеної або свіжої).
Приємного всім апетиту!