Підлива з овочами і мясними фрикадельками

Підлива з овочами і мясними фрикадельками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У нас в меню – м’ясні фрикадельки разом з підливою з овочів. На виході виходить відмінне ситне і апетитну страву!

Інгредієнти

Фарш м’ясний – 300 гр
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Перець болгарський – 1 шт
Масло рослинне – 40 мл
Яйце – 1 шт.
Борошно – 1 ст. л.
Томатний соус – 1 ст. л.
Майонез – 1 ст. л.
Вода – 2 ст.
Сіль – за смаком
Спеції – за смаком
Зелень – за смаком

Як приготувати Підлива з овочами і м’ясними фрикадельками

Для приготування фрикадельок нам потрібно м’ясний фарш. З’єднаємо його зі спеціями, подрібненої половинкою ріпчастої цибулі, яйцем. Для овочевої підливи нам потрібно морква, цибуля, солодкий болгарський перець будь-якого кольору. Спочатку відправимо овочі пассироваться, потім додамо до них борошно, майонез (або сметану), томатний соус. Подробиці приготування підливи з овочами і м’ясними фрикадельками – у нашому рецепті.

Покроковий рецепт

Морквину для підливи очистимо і подрібнити, скориставшись теркою. Половинку лука (одна частина йде для фаршу) наріжемо дрібними шматочками. Підготовлені подрібнені овочі викладаємо в розігріте рослинне масло, починаємо пасерувати.

До моркви і цибулі додаємо подрібнений кубиками солодкий болгарський перчик. Продовжуємо пасерувати овочі спільно.

Коли овочева нарізка стане м’якою, додаємо борошно, томатний соус, майонез. Заливаємо кип’яченою водою. Присаливаем. Тушкуємо близько 7 хвилин.

За цей час з м’ясного фаршу сформувати фрикадельки. Відправляємо фрикадельки в овочеву підливу. Варимо до готовності.

В кінці присипаємо підливу з овочів з м’ясними фрикадельками зеленню (замороженої, сушеної або свіжої).

Приємного всім апетиту!