Дуже смачний і простий рецепт пишного омлету зі шпинатом і помідорками.
Інгредієнти
сирі яйця курячі добірні – 4 штуки | |
сирі яєчні білки – 3 штуки | |
помідори черрі – 16 шт. | |
морська тонкомолота сіль – за смаком | |
сир чеддер – 60 г | |
шпинат – 1 маленький пучок | |
мелений перець рожевий – за смаком | |
несолоне масло вершкове – 1/2 ч. ложки | |
ароматне масло оливкове – 2 ст. ложки |
Можна, звичайно, приготувати чудовий дієтичний омлет і зі звичайних помідорів, але з черрі страва вийде більш ефектним.
Що стосується шпинату, то його попередньо необхідно злегка згасити у вершковому маслі на сковороді.
Покроковий рецепт
Підготувати круглу форму для запікання, змастити зсередини її малою кількістю масла, викласти в неї черрі, розрізані на половинки, розподілити їх більш рівномірно, приправити рожевим перцем, посипати морською сіллю. Додатково нарізані помідори бажано збризнути ще й невеликою кількістю оливкової олії, після чого на кілька хвилин відправити в духовку під гриль.
В цей же час крупно натерти сиру чеддер, тимчасово відкласти його в бік, перебрати всю зелень, потім промити її ретельно в прохолодній воді і підсушити на рушник, після чого дуже дрібно порубати.
Охолодити заздалегідь сирі яєчні білки, збити їх в щільну і дуже міцну піну з малою кількістю солі, в інший посуд розбити необхідну кількість курячих яєць, збивати їх міксером на невеликій швидкості протягом двох хвилин. В ємність зі збитою яєчною масою додати більшу частину тертого чеддера, добре все перемішати виделкою. Далі в яєчну масу вимішати дуже акуратно збиті білки.
Поставити на помірний вогонь не дуже велику сковорідку з товстим дном, прогріти в неї оливкова і вершкове масло, потім влити яєчну суміш з зеленню.
Як тільки краю яєчного пишного омлету трохи схопиться, насипати рівномірно залишки сиру, потім відправити сковорідку хвилини на дві під гриль.
Підготувати ще одну сковорідку, прогріти в ній трохи вершкового масла і трохи потомити нарізаний шпинат, потім перевірити, чи готовий омлет.
Підготувати плоске блюдо, перекласти на нього приготований омлет, на одну його половину викласти запечені помідори з м’яким шпинатом. Накрити цю смачну начинку вільної частиною пишного омлету приготоване блюдо і подавати до столу.