Пишний омлет з вершками

Пишний омлет з вершками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пишний омлет з вершками – рецепт приготування ви знайдете нижче…

Інгредієнти

Яйця курячі – 3 штуки
Вершки – 2 столові ложки
Масло вершкове – 30 грам
Сіль, перець – за смаком
Зелень – за бажанням

Як приготувати Пишний омлет з вершками

Неприємно, коли твої старання по приготуванню пишного омлету, зрештою, закінчуються якийсь яєчної коржем на сковорідці, яку омлетом назвати язик не повертається. Але у омлету, чий рецепт буде викладено нижче, є секрет, який дозволяє порадувати ваших домочадців надзвичайно пишним виглядом і смаком.

Покроковий рецепт

Спочатку приготуємо яйця, для чого відокремлюємо їх жовтки від білків. Жовтки з додаванням солі трохи пробиваємо міксером. Окремо збиваємо білки до пишної піни і в окремій чаші так само добре збиваються вершки. Щоб зі збиванням вершків не було проблем, діставати з холодильника для приготування їх слід безпосередньо перед взбитием, вони повинні бути дуже холодними.

На добре розігріту сковорідку кладемо шматочок вершкового масла, і промазуємо їм дно сковороди та її борту. Коли масло розтане, виливаємо жовтки, лопаткою або виделкою, рівномірно розподіливши по всьому периметру сковорідки. Щоб вийшло подобу коржі. Як тільки жовтки затвердіють, поверх їх на цю корж намазуємо рівним шаром збиті вершки.

Зверху вершків, викладаються білки, маса на ваших очах почне збільшуватися в об’ємі. Як тільки це сталося, і білки затверділи, слід акуратно скласти його краю до центру.

Щоб прикрасити омлет можна використовувати дрібно нарубаний цибулю, або посипати ще гарячий омлет зверху дрібно натертим сиром. Або сир натирають на збільшені в обсязі білки, після того як сир почне плавитися, дотримуються подальших кроків за рецептом.

Дуже гарний до омлету томатний соус, їм може бути як готовий кетчуп, так і саморобний соус.