Пісна кухня – пишні оладки на дріжджах

Пісна кухня – пишні оладки на дріжджах – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ці оладки порятунок для голодних. Не дієтичні однозначно, так як жирненькі. Але такі смачні, з ранку, впевнена, сміливо можна їсти.

Покроковий рецепт

Ставимо тісто. Якщо робити з опарою, підійде швидше, плюс, ми можемо перевірити живі чи дріжджі. Я в своїх впевнена, тому роблю без опари.
Змішую у великій мисці борошно, цукор, сіль і дріжджі. При виборі миски або каструльки потрібно враховувати, що тісто виросте вдвічі.

В борошняну суміш вливаємо теплу воду. Я розмішую виделкою. Віночок заб’ється, тому що тісто густувате, а ложка не розіб’є грудочки.

Тут потрібно бути уважним. Саме від цього кроку залежить результат нашої справи. Вийдуть прості оладки або пишні апетитні булочки. Вся справа в консистенції тіста. Точні заходи борошна і води тут не допоможуть. Треба дивитися. Тісто має бути такої густоти, щоб виделка або ложка, якою ми розмішуємо, ледь справлялася з навантаженням. Але і не таке густе, щоб почати місити руками. Чим рідше тісто, тим “невкуснее” і жирніше оладки.
Намесили і ставимо під кришку в тепле місце. Я ставлю в мийку, наповнену теплою водою. Чекаємо 20 хвилин. Тісто підійде, зросте, запузырится.

Готуємо необхідну для смаження. Масла потрібно порядно, на сухій сковороді оладки не стануть пишними, не піднімуться. Беремо столову ложку і ставимо її в стакан води. Тільки умочуючи кожен раз ложку у воду, ми зможемо добре викладати тісто на сковороду.

Розігріваємо сковороду з олією. У мене плита газова і я вогонь не зменшую – готуються оладки швидко. Вмочуємо ложку у воді і зачерпываем тісто. Саме з краю миски.

Шматочок тіста відривається не дуже легко, воно ніби гумовий. Краї некрасиві, нерівні. Це абсолютно нас не бентежить!

І ось так, вмочуючи ложку і відщипуючи шматок гумової маси, викладаємо наші коржі в розпечене масло.

Накладаємо повну сковороду коржів і спостерігаємо як пампушки піднімаються і тихенько підсмажуються знизу.

Перевертати зручно виделкою. Злегка наколюючи з краю оладки. Перевернувши, теж посматриваем, щоб пропеклась нижня частина. Так як якщо тісто густе, то може не пропектися. Якщо масло пішло, трохи треба підлити.

І так смажимо все тісто. Це займає трохи часу. Єдиний мінус – димно на кухні.
Важливо! Тісто не треба перемішувати. Беремо акуратно з краю миски і печемо.

Наливаємо чай. Дістаємо варення або мед. І намагаємося під час зупинитися і не з’їсти зайвого!
Приємного апетиту!