Плов по-домашньому

Плов по-домашньому – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Найпростіші інгредієнти, які знайдуться на кухні в будь-якої господарки, чарівним чином перетворюються в приголомшливо смачне блюдо! Чарівна паличка – мультиварка (у мене BORK).

Інгредієнти

Свинина – 500 р.
Рис довгозерний – 500 р.
Вода – 700 мл
Цибуля ріпчаста – 2 середні головки
Морква – 1 велика
Часник – 2 зубчики
Томатна паста – 1 ст. ложка
Сіль – 2-3 ч. ложки
Перець – Щіпка
Олія для смаження – 60 мл

Як приготувати Плов по-домашньому

Плов – це традиційне блюдо узбецької кухні, основними інгредієнтами якого виступають рис і баранина. А що робити людям, які за тих чи інших причин не їдять баранину? Відмовитися від цього смачного страви? Вихід є – плов з свинини, приготований в мультиварці за моїм рецептом.

Покроковий рецепт


Насамперед необхідно розігріти сковороду з значною кількістю соняшникової олії (40-50 мл). Поки масло гріється свинину нарізаємо на великі кубики величиною, приблизно 1,5 – 2 див.

Відправляємо свинину в добре нагріту олію і смажимо протягом 7-10 хвилин, періодично помішуючи.


Поки свинина смажиться, поступово набуваючи золотистий відтінок і наповнюючи кухню приємним запахом, нарізаємо цибулю і тремо моркву на крупній тертці. Як правило, моркву для плову ріжуть брусочком, але на мій погляд, натерта морква віддає рісу більше красивого кольору і приємного смаку.

До свинини відправляємо цибулю і моркву. Все ретельно перемішуємо.

Далі відправляємо в нашу м’ясну суміш сіль, перець і томатну пасту. Перемішуємо і даємо інгредієнтів поділитися один з одним всім самим смачним протягом приблизно 5 хвилин.


Поки інгредієнти взаємодіють, займемося підготовкою основного інгредієнта – рису, а саме: промиємо його проточною водою до тих пір, поки вона не стане прозорою. Приблизно 4-6 разів.

Тепер на сцену виходить мультиварка. У мене BORK з функцією скороварки (працює під тиском). Якщо у вас інша, суть приготування не змінюється. Практично всі вони оснащені автоматичною програмою «плов», яку і слід встановити. Головне, дотримуйтесь пропорції, запропоновані мною, і тоді результат вас неодмінно порадує. Отже, додаємо масло, що залишилося в чашу мультиварки (10-20 мл).


На дно чаші укладаємо нашу апетитну м’ясну начинку, потім зверху накриваємо все снігової рисової шубкою і вставляємо часник. Дуже важливо запам’ятати, в які місця ви поклали часник, щоб після приготування страви акуратно його вилучити, щоб він не попався кому-небудь в тарілку і не зіпсував враження про страву.

Тепер все, що залишилося зробити, це додати води. Її наливаємо тонкою цівкою, рівномірно розподіляючи по всій чашу мультиварки. В результаті отримуємо таку красиву картину.

Далі закриваємо кришку і встановлюємо програму «плов». Тепер залишилося дочекатися звукового сигналу, оповещающего про те, що страва готова, і насолодитися божественним смаком домашнього плову! Приємного вам апетиту!