Пряні грейпфрути у вигляді закуски

Пряні грейпфрути у вигляді закуски – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Така закуска стане не тільки відмінним варіантом для перекусу, але й гарним доповненням до м’ясних страв!

Інгредієнти

Грейпфрут – 1 шт.
Мед – 2 ч. л.
Кориця мелена – 1/4 ч. л.
Імбир мелений – 1/4 ч. л.
Мускатний горіх мелений – 1/4 ч. л.
Кардамон мелений – 1/4 ч. л.
Гвоздика мелена – 1/4 ч. л.

Як приготувати Пряні грейпфрути у вигляді закуски

Пряний грейпфрут – це відмінне блюдо для дієтичного і корисного перекусу або доповнення до м’ясних страв. Особливо підійде такий пікантний фрукт до качці, кролика або ягняти. Пряні грейпфрути не тільки смачні і ароматні, але й дуже корисні, адже речовини цього фрукта сприяють нормалізації обміну речовин і сприяють схудненню. Багато хто не люблять грейпфрут з-за його гіркоти і необхідності ретельно чистити фрукт, але – у запеченого грейпфрута гіркота зовсім зникає, а смачний фрукт можна легко їсти ложкою з кожної половинки.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для страви. Гарненько вимити грейпфрути. Підготувати спеції – мелений імбир, мелений мускатний горіх, кардамон, гвоздику і корицю. Я використовую готову суміш спецій для кави по-східному, де вже зібрані ці прянощі разом.

Розрізати грейпфрути на половинки.

Щедро посипати кожну половинку фрукта спеціями, також можна додати коричневий цукор для яскравою карамельної скоринки.

Полити половинки грейпфрута медом.

запікати близько 20 хвилин

Відправити фрукт запікатися в духову шафу до м’якості, приблизно на двадцять хвилин при 200 градусах.

Подавати запечений пряний грейпфрут до м’ясних основних страв або як самостійний корисний перекус. Приємного апетиту!