Птах, фарширований горіхами, запечений з картоплею

Птах, фарширований горіхами, запечений з картоплею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Простий і невибагливий рецепт ароматної птиці з горішками. Чудово, що з м’ясом готується і гарнір – картопля запікається. Таки чином, ми отримуємо повноцінний вечерю.

Інгредієнти

М’ясо птиці – 1,2 кг тушка курки, качки, перепели…
Волоські горіхи – 10 шт
Часник – 1 головка
Сіль – за смаком
Картопля – 5-6 штук
Лавровий лист – 2-3 аркуша
Перець горошок – 10 штук

Як приготувати Птах, фарширований горіхами, запечений з картоплею

В якості основного інгредієнта, тобто птиці, можна взяти тушку курки, курчат або качки. Головне визначте вагу і від ваги залежить час запікання м’яса. 500 птиці запікається близько 20-30 хвилин (точний час залежить від вашої духовки).

Покроковий рецепт

Спосіб приготування:
М’ясо птиці ретельно промити, розрізати тушку на дві частини, натерти сіллю.

Подрібнити головку часнику, очистити волоські горіхи (10 штук) та поділити їх на часточки.

В курці зробити ножем невеликі надрізи і начинити часником і горіхами.

Далі процес ще простіше: змастити деко олією, на нього викласти курку і порізані скибочками 5-6 картоплин (картопля потрібно попередньо посолити). Все покласти в вогнетривке блюдо, додати перець горошок і лавровий листок. Поставити блюдо з куркою (перепелами або качкою) в духовку на 60-80 хвилин.

Оптимальна температура для приготування страви – 180-200 градусів. На стіл готову птицю можна подати прямо у формі. Приємного апетиту!