Простий і невибагливий рецепт ароматної птиці з горішками. Чудово, що з м’ясом готується і гарнір – картопля запікається. Таки чином, ми отримуємо повноцінний вечерю.
Інгредієнти
М’ясо птиці – 1,2 кг тушка курки, качки, перепели… | |
Волоські горіхи – 10 шт | |
Часник – 1 головка | |
Сіль – за смаком | |
Картопля – 5-6 штук | |
Лавровий лист – 2-3 аркуша | |
Перець горошок – 10 штук |
В якості основного інгредієнта, тобто птиці, можна взяти тушку курки, курчат або качки. Головне визначте вагу і від ваги залежить час запікання м’яса. 500 птиці запікається близько 20-30 хвилин (точний час залежить від вашої духовки).
Покроковий рецепт
Спосіб приготування:
М’ясо птиці ретельно промити, розрізати тушку на дві частини, натерти сіллю.
Подрібнити головку часнику, очистити волоські горіхи (10 штук) та поділити їх на часточки.
В курці зробити ножем невеликі надрізи і начинити часником і горіхами.
Далі процес ще простіше: змастити деко олією, на нього викласти курку і порізані скибочками 5-6 картоплин (картопля потрібно попередньо посолити). Все покласти в вогнетривке блюдо, додати перець горошок і лавровий листок. Поставити блюдо з куркою (перепелами або качкою) в духовку на 60-80 хвилин.
Оптимальна температура для приготування страви – 180-200 градусів. На стіл готову птицю можна подати прямо у формі. Приємного апетиту!