Швидкий у приготуванні соус з легкістю замінить покупної. Та і шкоди в ньому точно в рази менше. Інгредієнти є в кожному будинку, а смак в рази краще, ніж у магазинного.

Інгредієнти
| яйця – 2 штуки | |
| масло – 250 мл | |
| лимонний сік – 1 столова ложка | |
| сіль – 1/2 чайної ложки | |
| цукор – 1/2 чайної ложки | |
| гірчиця – 1 чайна ложка з верхом |
Варто подбати заздалегідь про те, щоб дістати інгредієнти з холодильника, так як вони повинні бути кімнатної температури.
Покроковий рецепт


Готуємо інгредієнти. П’яту частину соняшникової олії я заміняю оливковою. Акуратно розбиваю яйця в тару для заглибного блендера, додаю сіль і цукор. Жовтки повинні залишитися цілими. Збиваю.

Сюди ж додаю гірчицю.

Ще раз збиваю. Готую склянку олії.

Вливаю масло тонкою цівкою в отриману суміш. При цьому необхідно постійно рухати блендером вгору-вниз.

Перекладаю вийшло в зручну посуд, додаємо лимонний сік, ще раз перемішуємо. Домашній майонез готовий. Якщо потрібно, щоб соус був більш густим, то просто додайте масло за таким же принципом, як в попередньому кроці.
