Варто подбати заздалегідь про те, щоб дістати інгредієнти з холодильника, так як вони повинні бути кімнатної температури.
Покроковий рецепт
Готуємо інгредієнти. П’яту частину соняшникової олії я заміняю оливковою. Акуратно розбиваю яйця в тару для заглибного блендера, додаю сіль і цукор. Жовтки повинні залишитися цілими. Збиваю.
Сюди ж додаю гірчицю.
Ще раз збиваю. Готую склянку олії.
Вливаю масло тонкою цівкою в отриману суміш. При цьому необхідно постійно рухати блендером вгору-вниз.
Перекладаю вийшло в зручну посуд, додаємо лимонний сік, ще раз перемішуємо. Домашній майонез готовий. Якщо потрібно, щоб соус був більш густим, то просто додайте масло за таким же принципом, як в попередньому кроці.