Рецепт оладок на кефірі

Рецепт оладок на кефірі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.



Додаємо соду В кефір і яйце, збиваємо до появи пухирців.


Додаємо борошно, цукор і сіль. Вимішуємо тісто, воно повинно бути досить густим і важко спадати з віночка. Від густоти тесту залежить пишність оладок.


Відразу починаємо смажити оладки. Залишати тісто не варто, так сода з часом втрачає свої властивості і оладки не будуть сильно підніматися. Також оладки добре піднімаються, якщо їх готувати під кришкою. Вогонь повинен бути помірним, а сковорода дуже добре прогріта. На одну партію оладок потрібно не більше 10 хвилин, за цей час вони відмінно пропечуться з обох сторін. При необхідності оладки можна перевертати кілька разів.