Рибне філе минтая і тілапії в клярі

Рибне філе минтая і тілапії в клярі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дане блюдо однаково смачне, коли воно гаряче або холодне!

Інгредієнти

Філе рибки ( я використовувала філе тілапії і минтая) – 600-700грамм
Оцет 9% – 1 столова ложка
Для кляру:
Яйце – 2 шт.
Вода – 1,5 склянки
Олія соняшникова – 1 чайна ложка
Борошно – 1 склянка

Як приготувати Рибне філе минтая і тілапії в клярі

Рибне філе в клярі – відмінний варіант, коли хочеться чогось смачненького, але не хочеться довго готувати. Для святкового столу – це ідеальна закуска! Неповторний соковито-солоний смак рибки і солодкуватого кляра!

Покроковий рецепт



Нарізаємо філе рибки на порційні шматочки, посипаємо сіллю і перцем і заливаємо водою, додаємо в маринад столову ложку оцту. Залишаємо просочитися на 15-20 хвилин.


Поки риба маринується, підготуємо кляр. У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо склянку борошна, солимо і перчимо за смаком, можна додати трішки цукру, перемішуємо виделкою або вінчиком, поступово додаємо воду. Перемішуємо тісто до тих пір, поки не зникнуть всі грудочки. Тісто має бути по консистенції, як не густа сметана. У готове тісто додаємо чайну ложку рослинної олії.

Тепер приступаємо до смаження. Сковороду добре прогріти на вогні, додати рослинного масла. Шматочки філе вмочити в кляр і викласти по одному на сковорідку, вогонь зробити середній, щоб наша рибка не подгорала.


Обсмажуємо шматочки з двох боків до золотистої скоринки по 3-5 хвилин на кожній стороні. Якщо вам здасться, що рибка сильно масляниста, то можна шматочки філе викласти на паперовий рушник, щоб воно ввібрало в себе зайвий жир.

Подавати в гарячому або холодному вигляді, можна разом зі сметаною, або рибним соусом. Приємного апетиту!