Бурий рис з обсмаженою болгарським перцем і мідіями.
Інгредієнти
Бурий рис – 100 р. | |
Мідії – 100 р. | |
Перець болгарський – 200 р. | |
Цибуля – 100 р. | |
Часник – 2 зубчики | |
Корінь імбиру – 60 р. | |
Соєвий соус – 20 мл | |
Сіль – 1/2 ч. л. | |
Масло рослинне – 2 ст. л. |
Бурий рис багатий клітковиною і селеном. Він містить складні вуглеводи, завдяки яким почуття ситості довго не проходить. Хоча такий рис більш грубий за смаком на відміну від білого, зробити його і насиченою і ароматнішою допоможе болгарський перець і мідії, а імбир і часник нададуть легку гостроту.
Покроковий рецепт
Рис промити і відварити в киплячій підсоленій воді у співвідношенні частина рису на 5 частин рідини 25-30 хв. Після того як рис приготується, злити відвар і дати рісу обсохнути 5 хв.
Часник і імбир дрібно порубати. Обсмажити на розігрітій олії 2 хв.
Викласти нарізану цибулю. Готувати до м’якості цибулі.
Наступним у сковороду покласти нарізану жульєном болгарський перець. Обсмажувати 4-5 хв.
Відсунути овочі на край сковороди і обсмажити мідії 3 хв.
Перемішати мідії з овочами і влити соєвий соус. Поки соус випаровується потрібно все інтенсивно заважати, щоб карамелізований соус рівномірно розподілився по овочах і мідій.
Висипати в сковороду рис. Рис буде готовий, коли він розігріється і стане потріскувати на сковороді.