Бурий рис з обсмаженою болгарським перцем і мідіями.

Інгредієнти
| Бурий рис – 100 р. | |
| Мідії – 100 р. | |
| Перець болгарський – 200 р. | |
| Цибуля – 100 р. | |
| Часник – 2 зубчики | |
| Корінь імбиру – 60 р. | |
| Соєвий соус – 20 мл | |
| Сіль – 1/2 ч. л. | |
| Масло рослинне – 2 ст. л. | 
Бурий рис багатий клітковиною і селеном. Він містить складні вуглеводи, завдяки яким почуття ситості довго не проходить. Хоча такий рис більш грубий за смаком на відміну від білого, зробити його і насиченою і ароматнішою допоможе болгарський перець і мідії, а імбир і часник нададуть легку гостроту.
Покроковий рецепт

Рис промити і відварити в киплячій підсоленій воді у співвідношенні частина рису на 5 частин рідини 25-30 хв. Після того як рис приготується, злити відвар і дати рісу обсохнути 5 хв.

                
Часник і імбир дрібно порубати. Обсмажити на розігрітій олії 2 хв.

Викласти нарізану цибулю. Готувати до м’якості цибулі.

Наступним у сковороду покласти нарізану жульєном болгарський перець. Обсмажувати 4-5 хв.

Відсунути овочі на край сковороди і обсмажити мідії 3 хв.

Перемішати мідії з овочами і влити соєвий соус. Поки соус випаровується потрібно все інтенсивно заважати, щоб карамелізований соус рівномірно розподілився по овочах і мідій.

Висипати в сковороду рис. Рис буде готовий, коли він розігріється і стане потріскувати на сковороді.
