Рис з салатом зі шпинату, печериць і лосося

Рис з салатом зі шпинату, печериць і лосося – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Салат з шпинату, печериць і копченого лосося, з рисом чудово підходить для ситного обіду.

Інгредієнти

рис коричневий – 1 чашка
картопля – 5 шт.
лосось копчений – кілька скибочок
печериці – 1/2 чашки
свіже листя шпинату – 2 склянки
яйця – 2 шт.
майонез – 2 столові ложки
лимонний сік – 1 чайна ложка
паприка – 1/8 чайна ложка
нарізана петрушка – 1 столова ложка
масло – для смаження
кухонна сіль – за смаком
перець – за смаком

Як приготувати Рис з салатом зі шпинату, печериць і лосося

Завалявшийся копчений лосось у холодильнику навів мене на думку приготувати салат з лосося, шпинату і грибів. Зовсім простий, але цікавий салат, родзинку якої, безсумнівно, надає яйце, зварене некруто. Якщо ви вирішили приготувати цей салат на обід або на вечерю, прекрасним доповненням до нього може служити рис.

Покроковий рецепт

Зваріть до готовності і рис. Щоб він швидше зварився потрібно попередньо замочити у воді.

Молода картопля добре промийте, наріжте шматочками, посоліть, поперчіть, додайте 2 чайні ложки оливкової олії і перемішайте.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Вистеліть невелике деко фольгою. Викладіть на деко підготовлений молода картопля. Запікайте до готовності овочів.

У сковорідку налийте одну столову ложку олії на середньому вогні обсмажте порізані гриби. Посоліть за смаком гриби і смажте 3 хвилини, до золотистого кольору. Потім перемішайте і смажте ще 2 хвилини. Перекладіть гриби в миску.

Поверніть сковорідку на вогонь і додайте 1 чайну ложку оливкової олії. Закиньте листя шпинату, зменшіть вогонь і тушкуйте, приправивши сіллю і чорним перцем за смаком.

Зваріть яйце некруто, охолодіть його. Обережно постукайте і очистіть яйця. Відкладіть.

Збийте разом майонез, лимонний сік і паприку. Приправте сіллю за смаком.

Зберіть блюдо. Розподіліть коричневий рис у кожну чашку, полити 1 столовою ложкою соусу на дві порції.

Перемішайте гриби, шпинат, смажену картоплю і кілька скибочок копченого лосося. Викладіть салат на рис. Зверху викладіть яєчко і гострим ножем розріжте навпіл. Присипте блюдо нарізаною петрушкою, сіллю і свіжомеленим чорним перцем.