Шарлотка – це швидко, смачно і завжди доступно!
Інгредієнти
Яйця курячі – 5 шт. | |
Цукор – 8 ст. ложок | |
Борошно – 5 ст. ложок | |
Сіль – 1/3 ч. ложки | |
Вершкове масло – 40 гр. | |
Яблука – 260 гр. | |
Вишня – 140 гр. |
Якщо вам хочеться побалувати рідних, а пів дня стояти біля плити немає бажання, якщо до вас завітали гості і їх потрібно швидко пригостити чимось смачненьким, а в холодильнику не знайдеться нічого підходящого, то шарлотка це ваше спасіння.
Інгредієнти для неї є на кухні кожної господині, вона швидко готуватися і завжди виходить дуже смачною і ваші близькі завжди будуть задоволені.
Покроковий рецепт
Почнемо з підготовки фруктів і ягід до карамелізації: розморожуємо вишню і очищаємо від кісточок, чистимо яблука і ділимо їх на часточки. Вишню залишаємо в друшляку на пару хвилин для зціджування зайвого соку.
Сковороду або інший посуд з товстим дном ставимо на вогонь і кладемо в неї масло. Чекаємо поки воно розтопиться і висипаємо туди яблука і вишні, одночасно розрівнюючи їх по всій поверхні. Посипаємо 3 столовими ложками цукру і залишаємо на 5-10 хвилин нудитися на повільному вогні. Не потрібно чекати повної карамелізації оскільки ми будемо ставити їх у духовку, і вони можуть підгоріти.
Як тільки яблука стануть м’якими, а карамель тягучою перекладаємо наші фрукти у форму, застелену пергаментом і змащений олією і залишаємо остигати.
Відокремлюємо жовтки від білків, білки додаємо трохи солі і збиваємо міксером до твердих піків. Коли білки збиті поступово додаємо цукор (5 столових ложок) і збиваємо все по 1 хвилині після кожної порції. Тепер настала черга жовтків, бажано додавати їх по одному і кожен раз потрібно все збивати. Двічі просіяне борошно слід додавати по 1 столовій ложці, ретельно вимішуючи все дерев’яною лопаткою, з верху в низ, що б не залишилося грудочок.
Для приготування ідеального бісквіта потрібно пам’ятати, що він дуже швидко робиться і завжди виходить якщо слідувати декільком правилам: при поділі жовтків і білків, ні краплі жовтка не повинно потрапити в білок, посуд в якій будемо збивати білки повинна бути сухою, перед збивання білка туди потрібно додати трохи солі або лимонного соку, пропорція продуктів яйця: цукор: борошно, завжди 1 яйце: 1 ложка цукру: 1 ложка борошна.
На охолоджені яблука і вишні обережно викладаємо наше тісто і розрівнюємо його рівномірно по поверхні форми.
Ставимо все в духовку, заздалегідь розігріту до 180 ° С на 20 хвилин. Перевіряємо готовність шарлотки зубочисткою – якщо вона залишається сухою, то пиріг готовий.
З допомогою ножа відокремлюємо шарлотку від форми і перекладаємо на тарілку. Чекаємо, коли охолоне і за бажанням посипаємо цукровою пудрою.
Наша ніжна шарлотка з карамелізованою вишнею та яблуками готова. Спробуйте і ви залишитеся задоволені, це швидко, дуже смачно і завжди доступно!