Дуже ніжна і повітряна запіканка, а яблука надають соковитість і насичений смак.
Інгредієнти
Сир – 500 г | |
Яблуко – 1 шт Велике | |
Цукор – 50 г Хто любить якнайсолодше, можна додати більше | |
Манна крупа – 3 ст. л. | |
Яйце – 3 шт | |
Ванілін – 1/4 ч. л. | |
Розпушувач – 1 ч. л. | |
Вершкове масло – 50 г | |
Сіль – За смаком |
Для приготування запіканки з яблуками потрібні самі звичайні і доступні кожному інгредієнти. У результаті виходить страва з незвичайним смаком, як-ніби разом з яблуками в запіканці присутні і шматочки ананасів.
Покроковий рецепт
Для початку займемося яйцями. Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки відправляємо в миску до сиру з цукром, а білки в окремий стакан.
Далі жовтки розтираємо з сиром і цукром. Я розтирала не виделкою, а блендером. В результаті вийшов сирний мус. З ним далі зручніше працювати.
Окремо збиваємо білки до м’яких піків і з’єднуємо з сирною сумішшю. Туди ж викладаємо манну крупу, ванілін, розпушувач і сіль за смаком. Перемішуємо все. Даємо постояти 5-7 хвилин.
Тим часом з яблука видаляємо серцевину, зрізаємо шкірку і нарізаємо кубиками.
Нарізані яблука з’єднуємо з раніше приготовленою сирною сумішшю. Перемішуємо. Підготовлену масу викладаємо у змащену маслом форму, рівномірно розподіляємо по ній. Зверху кладемо шматочки вершкового масла.
Духовку заздалегідь не відкриваємо.
Даємо трохи охолонути запіканці в духовці. Посипаємо цукровою пудрою.