Підготуємо продукти.
Рис добре промити.(Я взяла звичайний, Краснодарський, круглозерний) Залити водою, так щоб рис був покритий. Приблизно на два сантиметри. Закриваємо кришкою, ставимо варити. Після закипання, зменшити і варити на самому мінімумі 5 хвилин. Потім вимкнути і залишити на 10-15 хвилин. Можна накрити рушником. Важливо: з першого моменту, як закрили кришкою, більше її не відкриваєте протягом усього процесу варіння. Не відкриваємо, не заважаємо, не промиваємо!!! Рис вийде такий, який нам потрібен. Не пригорить. Вода вся вбереться і рис не стане майже сухий і клейкий. Як в суші і роллах.
Рибу розрізати на невеликі шматочки. У мене філе тріски, але підійде будь-яка. Борошно змішати з сіллю і перцем. Рибу обваляти в борошні і викласти на розігріту сковороду. Смажити 3-4 хвилини, до утворення скоринки.
Поки смажиться риба, робимо соус. До соєвого соусу додаємо ½ ч. л. цукру і ½ ч. л. крохмалю. Ставимо на газ і варимо до загустіння 3-4 хвилини.
Рис змішуємо з кунжутом.
Формуємо кульки. Чи можна як на суші, довгасті. На них можна викласти шматочки риби і полити соусом. Загалом , формуєте страву, як вам подобається, поливаєте соусом і приємного апетиту!