Промиваємо овочі. Кабачки нарізаємо кільцями товщиною не більше 8 мм. Якщо шкірка у кабачка тонка (молодий кабачок), то зрізати її не слід, і молоді насіння не видаляємо. Якщо кабачок попався старий, бажано зрізати тверду шкірку і видалити все насіння.
Борошно змішуємо з дрібкою солі, перемішуємо. Розігріваємо на чавунній або тефлоновій сковороді олію на середньому вогні. Тепер обвалюємо в солоній борошні з обох сторін гуртки кабачка, відправляємо їх на розігріту сковороду з маслом.
Обсмажуємо кільця з двох сторін на не великому вогні, щоб вони стали м’якими, не хрусткими. Викладаємо обсмажені кільця на паперовий рушник, щоб видалити з кабачків надлишки олії.
Потім перекладаємо запашні кільця кабачків на плоску тарілку.
Після обжарювання кабачків приступаємо до приготування інших овочів. Ріпчасту цибулю і часник почистимо. Цибулю дрібненько поріжемо, часник дрібно порубаємо або пропустимо через чеснокодавку. Помідори миємо, ріжемо невеликими шматочками. Зелень кропу і петрушки дрібно рубаємо. Використане рослинне масло зливаємо, сковороду обполіскуємо, наливаємо 2 столові ложки свіжого рослинного масла. Викладаємо на сковороду підготовлені помідори, цибулю і часник. Заправляємо все сіллю і меленим чорним перцем. Тушкуємо овочі близько 5-8 хвилин.
Сир натираємо на дрібній тертці (сир краще брати твердих сортів).
Збираємо блюдо. Викладаємо овочі на підсмажені кабачки.
Потім висипаємо зверху шар натертого сиру і присипаємо шаром свіжої зелені. Страва має настоятися близько 10 хвилин. Завдяки тому, що ми викладаємо сир на гарячі овочі, він відразу починає танути і плавитися.
Ріжемо закуску на порційні трикутники, як торт.
Приємного апетиту!