Чудовий повітряний десерт — сніжки з кремом — приготувати не дуже складно. Потрібно 6 яєць, склянка цукру, 1 л молока, ложечка борошна (картопляного або пшеничного), терпіння і акуратність.
Білки збивають з половиною приготованого цукру до загустіння (білки краще спочатку охолодити і покласти в них трішки солі). Молоко має до цього часу закипіти в широкій каструлі. Потім вогонь потрібно зменшити, щоб молоко ледь кипіло. Інакше сніжки розсиплються.
Збиті білки набирають столовою ложкою і акуратно опускають у молоко. Одночасно в каструлі не повинно бути більше 4-5 сніжків. Кип’ятять їх 2 хвилини, після перевертають на іншу сторону. Ще через пару хвилин сніжки шумівкою викладають на сито, щоб скло молоко.
Коли всі сніжки будуть проварені і залишені остигати, потрібно з цукром збити жовтки, додавши в них борошно. Вилити суміш у тепле молоко і включити маленький вогонь. Помішувати масу рекомендується постійно, поки вона не загусне. Вогонь вимикають, крем остуджують.
Остиглий крем виливають на блюдо, зверху викладають сніжки. При подачі можна посипати страву тертим шоколадом.