Солянка з грибами, з запасом на зиму

Солянка з грибами, з запасом на зиму – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цей рецепт я готую вперше. Блюдо це можна їсти відразу, тільки почекайте поки охолоне)))! А можна і зробити запаси на зиму. Я втілила в життя обидва варіанти.

Інгредієнти

Капуста білокачанна – 1 кг 800 г
Цибуля ріпчаста – 400 г
Морква – 250 г
Томати – 400 г
Гриби лисички – 500 г попередньо відварені в підсоленій воді 20 хвилин
Часник – 20 г
Томатна паста – 2 ст. ложки
Олія соняшникова 50 г
Сіль – за смаком у мене столова ложка без гірки
Цукор – за смаком у мене дві столові ложки
Зелень – за смаком у мене: селера, петрушка, базилік
Приправа “Суміш перців” – 10 г
Лавровий лист – 2-3 шт
Вода – 100-150 г
Коріандр – 5 шт
Перець чорний горошок – 5-10 шт
Оцет 9% – 2 ст. ложки

Як приготувати Солянка з грибами, з запасом на зиму

Оригінальний рецепт солянки з грибами на зиму. Будемо пробувати готувати разом, так як я цей рецепт готую теж вперше ))

Покроковий рецепт

Першим ділом ми миємо та очищаємо овочі. Готуємо всі необхідні інгредієнти.

Потім ставимо сковородочку на вогонь, додаємо достатню кількість масла (щоб нічого не пригоріло) і приступаємо до обсмажування цибулі (який порізаний кубиками) і грибів (які ми попередньо треба відварити в підсоленій воді 20 хвилин).

Як бачите я цибулю і лисички обсмажувала разом.
Потім, хвилин через 5, нам необхідно додати терту моркву і продовжуємо обсмажувати ще хвилин 10, поки все не підрум’яниться.

Вміст сковорідки переміщуємо у вільну ємність, у мене це каструля.

Сковородочку моєму, розігріваємо, знову додаємо масло соняшникова і викладаємо для обсмажування попередньо нашатковану білокачанну капусту.

До капусти додаємо томатну пасту.


Потім в сковородочку з капустою додаємо: спеції, нарізані томати, часник. Капусту тушкуємо хвилин 15, регулярно перемішуючи, щоб не пригоріла.
Можна додати водички (у мене 150 г).

Далі з нашої каструлі перекладаємо в сковородочку з капустою обсмажені: гриби, цибуля, морква. Перемішуємо і тушкуємо до готовності. Я гасила хвилин 15. За 2 хвилини до закінчення приготування я додала 2 ст. ложки оцту, так як більшу частину солянки буду влаштовувати на зиму.

Грибна солянка готова. Вийшло дійсно смачно! Всім приємного апетиту!

А для тих, хто хоче солянку з грибами поїсти і взимку, стерилізуємо банки і кришечки (у мене вийшло рівно 3 баночки, по 700 г кожна).

Солянку перекладаємо в банки, закручуємо кришки, перевертаємо, вкриваємо теплою ковдрою до повного охолодження. Ось і готова солянка з грибами на зиму! Зберігаємо в темному і прохолодному місці до запитання )).