Теплий салат з горохом і вяленими помідорами

Теплий салат з горохом і вяленими помідорами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Оливкова олія – 3 ст. л.
Тмин – 2 ст. л.
Червоний перець – 1 / 4 ч. л.
Часник – 4 зубчики
Горох нут – 1 банку консервованого гороху
Помідори в’ялені – 1 / 2 склянки
Петрушка – 3 / 4 склянки (листя)
М’ята – невелика жменя свіжого листя
Лимон – за смаком
Огірки – 300 г (свіжі)
Сіль –

Як приготувати Теплий салат з горохом і в’яленими помідорами

Розрахований від 4 до 6 порцій

Покроковий рецепт

На середньому вогні розжарте сковороду з маслом, обсмажте, постійно помішуючи, насіння кмину і подрібнений червоний перець. Зменшіть вогонь, додайте дрібно рубаний часник, через 3 хвилини додайте нарізані в’ялені помідори. Смажте ще 3-5 хвилин, зніміть з вогню.

Помийте і обсушіть м’яту і листя петрушки. Дрібно поріжте зелень.

Змішайте горох нут з зеленню, в’яленими помідорами з часником і прянощами. Заправте трохи лимонним соком і цедрою лимона.

Огірок очистіть від шкірки, розріжте вздовж навпіл, очистіть від насіння чайною ложкою.

Наріжте огірки на дрібні кубики. Змішайте їх з горохом. Посоліть, перемішайте.

Охолодіть салат за годину до їжі. Не менш смачним виходить, якщо залишити його в холодильнику на ніч. Хоча, салат, насправді, хороший холодним і теплим. Насолоджуйтесь!