Інгредієнти
Оливкова олія – 3 ст. л. | |
Тмин – 2 ст. л. | |
Червоний перець – 1 / 4 ч. л. | |
Часник – 4 зубчики | |
Горох нут – 1 банку консервованого гороху | |
Помідори в’ялені – 1 / 2 склянки | |
Петрушка – 3 / 4 склянки (листя) | |
М’ята – невелика жменя свіжого листя | |
Лимон – за смаком | |
Огірки – 300 г (свіжі) | |
Сіль – |
Розрахований від 4 до 6 порцій
Покроковий рецепт
На середньому вогні розжарте сковороду з маслом, обсмажте, постійно помішуючи, насіння кмину і подрібнений червоний перець. Зменшіть вогонь, додайте дрібно рубаний часник, через 3 хвилини додайте нарізані в’ялені помідори. Смажте ще 3-5 хвилин, зніміть з вогню.
Помийте і обсушіть м’яту і листя петрушки. Дрібно поріжте зелень.
Змішайте горох нут з зеленню, в’яленими помідорами з часником і прянощами. Заправте трохи лимонним соком і цедрою лимона.
Огірок очистіть від шкірки, розріжте вздовж навпіл, очистіть від насіння чайною ложкою.
Наріжте огірки на дрібні кубики. Змішайте їх з горохом. Посоліть, перемішайте.
Охолодіть салат за годину до їжі. Не менш смачним виходить, якщо залишити його в холодильнику на ніч. Хоча, салат, насправді, хороший холодним і теплим. Насолоджуйтесь!