Тістечко Картопля

Тістечко Картопля – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Думаю, всім з дитинства знайоме тістечко «Картопля».

Інгредієнти

Печиво – 700-800 г (Жовтневе, Суничне або інше подібне)
Згущене молоко – 1 банка (380г)
Какао – 5-7 чайних ложок
Вершкове масло – 180 г
Лікер – 1-2 столові ложки (за бажанням)

Як приготувати Тістечко Картопля

Можливо, вам буде цікаво походження цього тістечка. Справа була у Фінляндії, на початку 19 століття… Одного разу, на знаменитому поетові Рунеберг, в гості прийшли відомі у світі гості. Однак, сім’я жила не дуже заможно і на кухні переважало лише старе ламану печиво і дещо з випивки. Подавати крихти і ламане печиво іменитим гостям дуже незручно і пані Рунеберг пішла на кулінарну хитрість. Поки чоловік розважав гостей віршами, господиня истолкла уламки печива, додала до нього сметану, варення, трохи алкоголю і замісила тісто. З отриманої суміші сформувала тістечко у вигляді картоплин. Прикрасила солодощі ягідками з варення. І піднесла кулінарний шедевр на великому красивому срібному блюді. Гості від кулінарного нововведення були в захваті і просили солодкого до чаю ще і ще. По закінченні часу, завдяки славі поета рецепт тістечка «картопля» пішов по світу. Природно, за багато років, кулінари всього світу чимало попрацювали над удосконаленням рецепту і вже додали свої інгредієнти.

Рецептів тістечка «картопля» безліч, хтось робить «картоплю» на сухарях або з молоком, з горіхами, цукатами. Можна додати лікер і тістечко набуває яскраво виражений смак. За структурою «картопля» не повинна бути однорідною.

У приготуванні мого тістечка всі продукти прості і їх завжди можна знайти на кухні. Тісто для такого тістечка трохи схоже приготування солодкої ковбаски. Час на приготування витрачається зовсім не багато, готувати теж легко. До того ж їсти ласощі можна відразу після приготування 😉 . Зберігати таке тістечко можна в холодильнику кілька днів. Тістечко чудово підійде для дитячого свята!

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

Печиво перекрутити в м’ясорубці (якщо немає м’ясорубки, можна покласти печиво у пакет і потовкти його качалкою).

Згущене молоко змішати з розм’якшеним вершковим маслом.

Додати какао («Несквік» в даному випадку не підійде) і лікер або ром (при бажанні).

Додати перемелене печиво.

Все гарненько перемішати.

З отриманої шоколадної маси руками сформувати тістечко форми картоплі. Солодкість можна обваляти в суміші з цукрової пудри і какао.

Приготувати масляний крем.
Змішати розм’якшене масло з цукровою пудрою. Перекласти крем у кондитерський шприц або мішечок.
На «картоплі» ножем зробити неглибокі ямки.

В ямки видавити крем, імітувавши «паростки картоплі».

Приготували і відразу їмо. Ну дуже смачно!
Приємного апетиту!