Тісто для пельменів без яєць

Тісто для пельменів без яєць – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Зібралися ліпити домашні пельмені? Тоді скористайтеся нашим рецептом приготування тіста без яєць.

Інгредієнти

Борошно пшеничне – 3 ст.
Вода – 200 мл
Сіль – 1 ч. л.
Масло рослинне – 2 ст. л.

Як приготувати Тісто для пельменів без яєць

Для рецепту буде потрібно стандартний набір продуктів: борошно, вода, сіль. Ми ще використовували рослинне тісто. А ось куряче яйце, яке часто застосовується при замісі пельменного тесту, у нас відсутня. На виході тісто для пельменів без яєць виходить еластичний, пружний, ліпити з нього – одне задоволення.

Покроковий рецепт

Для замісу пельменного тіста беремо глибоку миску. У неї вливаємо прокип’ячену воду кімнатної температури. У воду засипаємо сіль. Перемішуємо. Спеція має повністю розчинитися.

В солону воду просіваємо приблизно третю частину борошна.

Відразу перемішуємо до однорідного стану.

В борошняну суміш в 3-4 заходу додаємо борошно.

Відразу вмішуємо її в борошняну суміш.

Коли тісто буде важко перемішувати, і воно збереться у грудку, заміс тіста переносимо на стіл.

До тесту додаємо рослинне масло, продовжуємо місити. Тісто не повинно липнути до долонь.

Готове пельменний тісто без яєць накриваємо серветкою, даємо йому «відпочити». За цей час можна приготувати начинку для пельменів. Приємної вам і легкої ліплення!